Ода за Париж

Карл Лагерфелд представи колекция Chanel висша мода за есен-зима 2018

04 July 2018

Карл Лагерфелд обича да ни пренася на далечни пътешествия по време на представянето на новите колекции на Chanel – круиз по Френската Ревиера, Древна Гърция, далечна Хавана, високи водопади, екзотично сафари или вековни гори. Този път, за колекцията висша мода на модната къща, дизайнерът претвори част от парижките улици под купола на Гран Пале. Копия на старите киоски за вестници и списания, разположени на крайбрежната улица на Сена Quai de Conti, които всъщност се намират на около 200 метра, както и умалена реплика на Френския Институт.

„Дойдох да живея в Париж, когато бях на 18“, каза Лагерфелд зад кулисите. „Хората плашеха родителите ми, че няма да се справя, че ще се изгубя. Улиците бяха мръсни и тъмни. Но майка ми знаеше, че аз имам много силен инстинкт за оцеляване. Влюбих се в града и аферата ни продължава и до днес.“

Колекцията за есен-зима 2018 е точно това, което очакваме от Chanel –  туидни рокли и костюми, предимно в сиво-черната гама, този път разнообразени с големи странични цепки по полите и ръкавите. А камъните, пайетите и перата по дрехите и аксесоарите добавят нужния за котюра блясък.

„Колекцията е много парижка, много френска. Все пак висшата мода трябва да възхвалява Париж. Това е част от работата ми“, заяви Лагерфелд.

ТВОЯТ КОМЕНТАР