В чест на Юбер

Колекцията висша мода на Givenchy за есен-зима 2018 беше представена в градините на Френския национален архив в Париж

02 July 2018

Любимата дизайнерка на Меган Маркъл - Клеър Уайт Келър, която създаде нейната сватбена рокля, както и някои от най-емблематичните й визии след нея, показа колекция haute couture на Givenchy. Моделите, представящи тенденциите за есен 2018, дефилираха в градините на Френския национален архив в Париж.

Келър е първият криейтив директор на модната къща, отдаващ почит на Юбер дьо Живанши, които почина през март тази година. „Познанството ми с него, както и фактът, че ни напусна преди няколко месеца, всичко това беше в главата ми докато правих колекцията. Почувствах, че неговото наследство трябва да бъде почетено и възхвалено“, каза Клеър зад кулисите. „Всички познават работата му с Одри Хепбърн, но малко хора познават невероятните силуети, които е създавал, детайлите, пелерините... Той вярваше в елегантността, вярваше в женствеността. За мен беше вълшебно пътешествие да открия и интерпретирам творчеството му по моя начин“, призна дизайнерката.

„Много е трудно да създадеш форма и линия с пера. Беше огромно предизвикателство да се претвори онова плаващо усещане, което роклята остава. Но аз използвах много съвременни материи, които не са били на разположение на Юбер, за да може всичко да изглежда много по-модерно“, добави Келър. Тя не пропуска нито един важен момент от творчеството му, сред моделите присъства дори емблематичната рокля на Одри Хепбърн – с кръстосан гръб и черна монашеска качулка.

На финала на шоуто моделите излязоха на фона на песента „Moon river”, а заедно с Клеър Келър на сцената се качиха и останалите дизайнери от екипа, някои от тях работили и с мосю Живанши.

ТВОЯТ КОМЕНТАР