Plastic Fantastic

Темата за бъдещето се връща за преразглеждане. Но този път фокусът не е върху научната фантастика и междугалактическите пътешествия, а в нещо далеч по-практично – текстурите от следващия век

Кристина Симидчийска 28 June 2018

Chanel

В търсенето на нови футуристични материали модните брандове се заеха със сериозна експериментаторска дейност. Част от тях заложиха на металните нишки с ширината на конец, други – на лъскавите полиуретанови повърхности. И почти никой не подмина примамливата мекота на прозрачните pvc материали, изпращайки ги към почетния връх на водещите трендове. Особена слабост към последните демонстрира Карл Лагерфелд, който буквално от глава до пети опакова моделите си за Chanel в иновативната пластмаса. Не по-малко смел в решенията си бе и белгиецът Раф Симонс, готов за нови игри на плътност и прозрачност с колекцията си за Calvin Klein.

Maison Margiela Artisanal

За най-функционална дреха на сезона пък вероятно ще бъдат обявени връхните дрехи от pvc – от една страна, сигурна и непромокаема защита срещу летните бури, а от друга – идеално решение за момичетата, които не искат повече да крият стилистичния си избор.

Истински визионер сред колегите си обаче безспорно е Джон Галиано. Фантастичните му вдъхновения за Maison Margiela Artisanal сразиха публиката с използването на полиуретан, променящ цвета си в зависимост от осветлението – на естествена светлина те изглеждат черни, но при блясъка на фотографските светкавици тъканта прелива в ярките оттенъци на неоновата палитра. Според Галиано моделите му отразяват амбивалентността в съвременния живот – онлайн и офлайн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР