Лято в преследване на фестивали

eva.bg 18 June 2018

Лятото е най-доброто време да се отдадете на заслужена почивка, хубава музика под открито небе и усещане за свобода. Най-добрите фестивали започват през юни. Подбрахме за вас няколко европейски фестивала, които няма да сринат бюджета ви, но ще ви заредят с настроение за цялото лято. Има за всяко ухо по нещо – електронна, метъл, рок, хип-хоп, инди, денс... Ако сте готови за невероятни преживявания, много бира и положителни емоции, набележете си някой от тях и стягайте багажа.

Tomorrowland

Това е може би най-големият фестивал за електронна музика, съпровождан е и от уникално визуално и светлинно шоу. Провежда се в Бом, Белгия (на 32 километра от Брюксел). Тази година ще бъде в последните два уикенда на юли - 20-22 и 27-29 юли.

Exit

Провежда се в Нови Сад, Сърбия и е може би най-известният фестивал в Европа и най-близкият до нас. Тази година, между 12 и 15 юли, хедлайнери ще са Грейс Джоунс, Давид Гета, Мартин Гарикс. Няколко сцени ще предлагат мелодии за всяко ухо – от поп и техно до хеви метъл.

Glastonbury Festival

Английският Гластънбъри е най-големият фестивал в света. Провежда се от 1970 година насам и в началото е поле за изява на социални активисти. За съжаление организаторите наскоро обявиха, че тази година няма да се провежда, но пък вече има дати за другата година – 26-30 юни 2019.

Sziget Festival

На унгарска земя, на Остров Обудай, в красивата Будапеща, се провежда един от най-любимите фестивали на европейците, който тази година е с неизчерпаем списък на изпълнители. Кендрик Ламар, Arctic Monkeys, Gorillaz, Лана дел Рей, Дуа Липа, Шон Мендес и много други ще ни забавляват между 8-15 август.

Rock in Roma

Един месец ще продължи десетото издание на италианския фестивал. През това време (20.06-26.07) на сцената ще се качат The Killers, Roger Waters, The Chemical Brothers, Megadeth, Macklemore, Джони Деп с групата си Hollywood Vampires, Post Mallone и много други.

Bestival

От 2004 г. Bestival се провежда на английския остров Isle of Wight, но от миналата година беше изместен в Дорсет – по крайбрежието на Ла Манша. Десетки сцени, на всяка от които можете да чуете различна музика (достатъчно е да споменем само Rag ‘n’ Bone Man). Темата на тазгодишното издание (2-5 август) е „Цирк“, така че обличайте костюмите, боядисвайте лицата и си купете билети.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР