Стилът на... Бела Хадид

По-малката от сестрите Хадид, която списание „Forbes“ нарежда на девето място в класацията на най-добре платените модели в света

Ина Иванова 04 June 2018

Снимка: getty images/guliver

Бела знае как изискано да балансира между това да е майстор на социалните мрежи, да държи името си сред най-големите модни музи и да бъде постоянен магнит за папараци. Можем да я видим в безупречни визии на котешката пътека на Chanel, а на другия ден да е преобразена в спортен екип на Nike и да изглежда също толкова шик. Каква е рецептата й? Косата на висока опашка, което още повече подчертава перфектните скули, вариации на тоалети от деним или дъгата от слънчеви очила... Не можем да разкрием всички съставки, но пък сме наясно кой е главният готвач. Това е стилистът Елизабет Сълсър. Тя създава изключително разнообразни визии за Бела, като всички еднакво отразяват същността на 21-годишния топмодел.

Хадид е внимателна с цветовете. Най-често се появява в черно или бяло, а когато наистина иска да направи впечатление, облича червено. Но пък никога не се страхува от това тялото й да е на показ. Например, по-миналата година на фестивала в Кан тя избра червена рокля с много дълбока цепка, където можехме почти да видим бельото й (или липсата на такова).

Според сп. „Forbes“ тя е деветият най-добре платен модел в света. Но това не я спира да носи любимите си тоалети повече от веднъж. Миналата седмица на събитие на Dior в Лондон тя се появи с черна жилетка без ръкав и прозрачна пола от тюл, комбинирани с барета с малък воал (след кралската сватба няма как да не обърнем внимание на последния детайл). А когато напускаше партито, Бела бе сменила полата с дънки и черен колан, беше махнала обиците и беше сложила слънчеви очила.

Тя признава, че обикновено й отнема малко време да се приготви. „Започвам с панталоните и спрямо тях комбинирам останалото. Смятам, че винаги трябва да имате чифт слънчеви очила или чанта, с които да разнообразявате тоалетите си.“

В галерията ни може да разгледате нашата селекция от нейни визии. Помислите как и вие можете да експериментирате като нея. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР