„Мистерията на българските гласове“ с нов албум след 20 години

eva.bg 27 May 2018

Световноизвестният български хор „Мистерията на българските гласове“ с диригент изключителната Дора Христова издаде първия си албум след 20-годишна пауза. Албумът се нарича „БууЧииМиш“ (“BooCheeMish”), което е всъщност е название на вид хоро от Южна България, съдържа 12 нови творби и е с участието на Лиса Джерард – композитор и певица, носител на „Златен глобус“ за музикалната тема от филма „Гладиатор“.
Космическата музика на  „Мистерията...“  е източник на вдъхновение за много музиканти от цял свят. Феноменалният български състав е  номиниран няколко пъти за „Грами“, а през 1990 г. печели престижната награда. Записвали са музика за много филми, дори и за компютърна игра и непрекъснато пътуват на турнета из цял свят.
Според продуцентът и основен композитор на произведенията, включени в албума „БууЧииМиш“ Петър Дундаков, звученето на този албум е доста различно от това на предишните – по-смело и експериментално, не толкова акапелно, с инструментал, както и със смесване на различни музикални стилове (участва и българският шампион по бийтбокс ScilleR).
На 12 юни „Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард ще изнесат концерт във Варна, в рамките на фестивалa „Варненско лято“.

Можете да закупите албума "БууЧииМиш" тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР