Краят на една епоха

23 May 2018

Вчера беше обявено затварянето на легендарното списание Interview. „Краят на една епоха“, така най-често медиите и почитателите списанието реагират на новината за неговото закриване. Арт изданието е основано преди почти 50 години от Анди Уорхол и британския журналист Джон Уилкок. През годините е претърпявало много промени, най-сериозната от които е след смъртта на Уорхол през 1987 г., когато е закупено от милиардера Питър Брант.

Причината за крайната мярка са големите дългове, които е натрупало изданието, както и няколкото дела за неизплатени фактури, които се водят срещу него. Наскоро се появиха и обвинения за сексуален тормоз и неправомерно поведение срещу бившия творчески директор Карл Темплер. Той напусна през април, два месеца след като се появиха твърдения, че се е държал много неприлично с три модела по време на снимки. „Обявили сме несъстоятелност и ликвидираме активите на медията“, коментира един от служителите.

Списание Interview още от създаването си е известно със смелите си корици, дръзки фотосесии и изключително силните си интервюта. Вижте някои от най-добрите му корици в галерията.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР