Макиаж в самолета - как да ползваме козметика по време на полет?

8 бюти съвета за идеалния грим във въздуха

Рени Аврамова 17 май 2018

Снимка: pexels

Полетът е тест не само за нервите, но и за кожата на лицето. Как да го предпазите от сухия въздух, който дехидратира кожата, и заслужава ли си да се гримирате на десет хиляди метра височина? Ако искате да излезете от самолета отпочинали и цъфтящи като филмовите звезди, най-добре да се погрижите за грима си малко преди кацане. Както споделихме, сухият въздух от климатиците и възможният сън ще погубят усилията ви преди това. За щастие в козметичния несесер за път може да се подсигурите с комплект от миниатюри (в ръчния багаж са позволени течности до 100 мл). Ако от любимите ви марки не предлагат мостри и миниатюри, може да си закупите мини опаковки. Не забравяйте, че по време на полет оптималните грим продукти трябва да са с кремообразна текстура.

Почистване

Нуждаете се от мицеларна вода и козметични тампони да почистите кожата си преди грим. Ако не сте фен на мицеларната вода, си осигурете влажни козметични кърпички. Те са различни от антибактериалните за ръце, които могат да предизвикат възпаление.

Овлажняване

Това, което не трябва да забравяте да поставите в несесера си при дълъг полет, е спрей с термална или друга вода, които лесно могат да се открият в 50 или 100 мл. Напръскайте цялото лице, след което попийте излишъка със суха кърпа. Може да добавите пачове за очи, охлаждащи рол-они срещу торбичките под очите, гелове за чувствителната кожа около очите. Бихте могли да вземете със себе си и тонер, който да съчетае почистване и овлажняване, или пък да си сложите маска, докато почивате на седалката.

Фон дьо тен

Основата е желателно да е течна или кремообразна, тъй като сухата пудра само ще подчертае гънките и бръчките от умора. Ако сте от феновете на ВВ или СС кремовете, възползвайте се от предимството им на грижа и грим, като повечето от тях съдържат съставки, които предотвратяват изпаряването и запечатват влагата в кожата. Тониращите и коригиращи кремове ще ви позволят да се лишите от фон дьо тен и коректор по време на полет.

Руж

Отново препоръката ни е да заложите на кремообразна текстура, тъй като прахообразната бързо ще изчезне от лицето ви. Старайте се гримът ви да е естествен и ненатрапчив.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР