Ботаника и геометрия

Срещата на големите в света на домашния текстил и тапетите, сред които са и имената на Жан-Пол Готие, Кристиян Лакроа, Ралф Лорън и много други, винаги е вълнуваща

12 April 2018

снимки пресофис на Paris Deco Off;

Можем ли да бъдем смели и креативни в обзавеждането и декорирането на дома, така че той да не е само място за всекидневен живот, но и територия на духа, на мечтите и на копнежите? Изложението Paris Deco Off не дава отговорите, до които всеки търпеливо може сам да достигне, но подтиква да надскочим границите си, като се вдъхновим от традиции, създадени в манифактурите, работили за френските крале и продължили да провокират декораторите от целия свят.
Срещата на големите в света на домашния текстил и тапетите, сред които са и имената на Жан-Пол Готие, Кристиян Лакроа, Ралф Лорън и много други, винаги е вълнуваща, дори и само със състезанието за най-оригинална витрина, за най-дружелюбно посрещане, за най-елегантно шампанско. Да, така посрещат световните текстилни брандове във френската столица. Колекциите тапети за 2018 не залагат на абстрактното изкуство или на 3D ефекти. Очертава се силен ботанически тренд, сякаш природата, макар и виртуална, напира да влезе в дома. Въображението на дизайнерите е пленено от тропическата фауна, от градините на Древна Персия, от японското изобразително изкуство от края на XIX в., а често десените са с миксирани декоративни елементи и техники от различни географски места и културни епохи. Водещи не са съзерцанието и анализът, а емоцията – радостта от красивото, приказното, вълнуващото. Втората открояваща се тенденция е завръщането към геометричните мотиви на стила ар деко, господствал в интериорите от първата половина на XX век. Дали всеки би могъл да хареса смелите трендове и да помисли как да обнови своя дом? Paris Deco Off е като дефилетата haute couture – територия за мечти и за докосване до света на лукса. Убедете се сами в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР