Книги в метрото

Звездата на БНТ Анна Ангелова се включи в кампания за 8 март

eva.bg 08 March 2018

Тв звездата Анна Ангелова и българското издателство „Лист” се включиха в световната кампания „Книги в метрото”. Всяка година на 8 март известни личности от света на културата и шоубизнеса оставят книги по станции, за да подкрепят каузата за независимост и равноправие на жените и заедно с това да насърчат четенето.

Водещата на „Денят започва с култура” по БНТ избра да участва в акцията с автобиографията на Мая Анджелоу „Мама и аз и мама”. По примера на актрисата Ема Уотсън, която преди време разпространи в лондонското метро екземпляри от същото произведение, българската журналистка остави книги на метростанциите „Св. Климент Охридски” и „Сердика”.

„Ако сте мъж, дайте тази книга на жена, която е важна за Вас. Ако сте жена, значи книгата е в правилните ръце”, отбеляза Анна в послание между листовете на „Мама и аз и мама”.

В тази книга авторката Мая Анджелоу, която е сред най-активните фигури в борбата на човечеството за свобода и равноправие, говори за собствената си майка и изповядва пътя към сърцето й.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР