Гримьорът на Оскарите

eva.bg 06 March 2018

Снимка: Instagram

От 16 години насам Академията за филмово изкуство, която организира наградите Оскар, разчита на един и същи гримьор, който заедно с екипа си да спасява звездите от гафове по време на самата церемония. А тя, както знаем, е доста дълга. Брус Грайсън и още 20 професионалисти се грижат за това лицата на звездите да изглеждат перфектно по време на няколкочасовото излъчване. Както знаем, церемонията е дълга, прожекторите светят силно, има сълзи, има прегръдки и целувки, има много емоции, които са враг номер едно за макиажа.

В деня на церемонията в себе си винаги имам коректори, няколко четки и попиващи листчета. Попиващата хартия е точно толкова важна, колкото е коректорът. Няма грим, който да издържа вечно, какъвто и праймър, коректор, фон дьо тен и пудра да се използва, след известно време кожата започва да лъщи. Особено под силната светлина на прожекторите. Затова гримът задължително се нуждае от освежаване в хода на вечерта“, казва Брус.

Най-важният грим продукт в нощта на Оскарите според него е коректорът. За зоната под очите, разбира се. Той трябва да е достатъчно дълготраен, за да издържи на всички емоции, които идват с обявяването на победителите.

Още бюти съвети от Брус Грайсън може да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР