Младост за очите? На върха на апликатора

Ефикасността на един продукт за околоочния контур се дължи 50% на активните съставки в него, а 50% е ролята на масажа. Досега използвахме върха на пръстите си, но някои от кремовете са в комплект с революционни дрениращи или изглаждащи накрайници

Рени Аврамова 20 февруари 2018

Малките бръчици в ъгъла на очите често са първият признак на възрастта. Но когато се добавят тъмни кръгове или торбички под очите, лицето придобива тъжно и уморено изражение. Не е нужно веднага да хукнете към близката клиника, а да се замислите за други средства очите да са все така загадъчно красиви. С новото поколение грижа за околоочния контур изглаждате, хидратирате и освежавате уморената кожа и връщате сиянието на погледа. Ако някой не е убеден, може да послуша съвета на специалистите, които са категорични: грижата започва още от 25-годишна възраст.

Иновация в третирането

Лимфният масаж е доказал ефекта си върху цялото тяло, включително и в чувствителната област на очите. Но тъй като тя е трудна за третиране, козметичните марки създават апликатори с различна форма, следващи вдлъбнатините и изпъкналостите на контура. Плоски, със заострен връх, метални или с топче, те подпомагат масажа. Мнозина са уверени, че тези накрайници са маркетингова уловка, но изследванията показват, че те в голяма степен помагат за отстраняване на подпухналостта и отоците под очите. Този ефект може да постигнете с предварително охладена чаена лъжичка, с която след нанасянето на крема да изпълните лек дрениращ масаж под очите. Но дали ще го правите редовно?

Насищане с влага

През есента кожата проявява признаци на дехидратация вследствие на слънчевите лъчи през лятото. Заложете на специалната грижа и не нанасяйте крем за лице, който не е подходящ за тази крехка област – с по-плътна текстура или съдържащ дразнещи или предизвикващи алергии съставки. В някои от кремовете за лице са включени вещества, които вместо да премахнат, може да стимулират подуването и появата на тъмни кръгове под очите. Какъв продукт да изберем? Гел или крем? Всяка от текстурите има своите предимства и недостатъци. Гелът попива бързо, охлажда, но води до леко изсушаване. Кремът се нуждае от повече време за абсорбиране, но е много комфортен. За да сте удовлетворени от продукта си за около очите, задължително обърнете внимание и на активните съставки. Ако ваш приоритет е хидратацията, изберете с хиалуронова киселина, ако се нуждаете от лифтинг и изглаждане – с колаген. Кофеинът спомага за отводняването и е с лимфодренажен ефект, пептиди стимулират производството на колаген, антиоксиданти предотвратяват стареенето на клетките, а озаряващите пигменти маскират несъвършенствата и прикриват тъмните кръгове, в отделни случаи откриваме и силикони, които изравняват кожата и удължават трайността на макиажа.

Масажирайте бръчките

Истинският бум на апликаторите започва през 2003 г., когато Chanel лансира коректора за тъмни кръгове Eye Tonic. Тогава никой не изхвърляше празната опаковка и я използваше като допълнителен масажор. Легендарният продукт еволюира до днешния бюти комплект от две стъпки Le Lift Flash Eye Revitalizer на Chanel, включващ рол-он със серум и пачове против умора. Моментално се усеща охлаждащият ефект от рол-она, който подпомага дренажа под очите и намалява подпухването. За да „изтрие“ бръчките и фините линии, Givenchy направи проучване върху клетките, замесени в мимиките и движението на лицето, и разработи линията Smile’n Repair Firmness Expert, базирана на две патентовани технологии, подобряващи еластичността и плътността на кожата. Околоочният продукт подобрява микроциркулацията, реструктурира тъканите и изтрива тъмните кръгове. Carita търси индивидуален подход в борбата със стареенето и затова превръща околоочния крем Progressive Neomorphose Fundamental Eye Cream в хайтек аксесоар. Нанасянето на текстурата е удоволствие с накрайника от паладий, а комбинацията от кофеин, хиалуронова киселина и дериват на ксилоза регенерира и освежава. За да отвори очите, Guerlain съчета революционна формула с възстановяващ концентрат от пчелни продукти, апликатор с покритие от 22К злато и нова техника за масаж. Свежата текстура на серума Abeille Royale Gold Eyetech Eye Sculpt прониква бързо, засилва естествения механизъм за самолечение на кожата, стяга и възстановява младежкото излъчване.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР