Увеличете водния резервоар на кожата си

Водата е живот, а нейният естествен воден резервоар в кожата е хиалуроновата киселина

Рени Аврамова 09 February 2018

Защо не можем без хиалуронова киселина?

Структурата й е еднаква при всички видове на планетата и е напълно биосъвместима. Трябва да знаем, че повече от половината хиалуронова киселина в организма ни се съдържа в кожата, където фибропласти, кератиноцити и други клетки в дермата синтезират различни по молекулно тегло хиалуронова киселина. Всички те работят в пълна хармония с отделите на кожата и се свързват със специфични рецептори. Хиалуроновата киселина е известна със способността си да свързва вода в пъти над собственото си тегло, като основната й функция е да хидратира тъканите. В епидермиса тя се разполага между клетките и образува привличаща водата мрежа. Достигнала до дермата действа като физиологичен разширител на кожата, позиционира се на базови места като предотвратява хлътването и придава гладък и изпълнен вид на кожата. Тази магическа молекула също така улавя и неутрализира свободните радикали, подобрява обмяната на вещества между кръвоносните съдове и дермата. С годините количеството и активността на хиалуроновата киселина намаляват и това води до изтъняване на дермата, последвано от отпускане на кожата, загуба на еластичност и образуване на гънки и бръчки. Естествената ни хиауронова киселина след нейното синтезиране остава стабилна само за няколко дни, след което се разгражда и поради тази причина трябва да си я набавим отвън.

Ритуал за младост

За да избегнем повехналата, преждевременно състарена кожа, заложете на правилното уравнение – редовна хидратация и защита. Първата стъпка е добре позната на повечето от нас, но също така и често игнорирана. Не става дума за ежедневния хидратиращ крем, а за пълноценна овлажняваща маска. Лицето ви се нуждае от нея повече отколкото си представяте. Едва ли осъзнавате, че въздухът в офисите заради централното отопление и климатиците е доста сух и значително дехидратира кожата. Същото е валидно и за самолети или шопинг центрове. Няколко часа прекарани в тази обстановка предизвикват промени в кожата и влагата се изпарява от повърхността на епидермиса. За да предотвратите щетите и за да не преминете в режим totally dry, създайте си beauty режим, в който спазвате правилото за хидратиращи маски два пъти седмично.

Колекция Esthederm Intensive Hyaluronic

Серумът, кремът и маската от серията Intensive Hyaluronic на Esthederm са най-добрата професионална домашна грижа, която ще запази младостта на кожата и ще предотврати превръщането й в изсъхнал пергамент. В серията са комбинирани три форми на хиалуронова киселина, в перфектно съотношение за бързи и дълготрайни резултати. Маската се нанася на плътен слой върху лицето, но не забравяйте шията и деколтето и се оставя да подейства 15-20 минути. Може да замени нощния крем и е като балсам за кожа, подложена на козметични процедури. Богатата крем-текстура е нежна и не лепне и овлажнява, изглажда фините линии и успокоява кожата. Различните форми на хиалуронова киселина съхраняват влагата в епидермиса, компенсират дехидратацията, възстановяват плътността и озаряват тена. За повечето от нас остава невероятният комфорт, усещането за плътност и еластичност и сияйният тен в огледалото, но според научните изследвания, цялостната рехидратация на кожата ви ще е с цели 90%.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР