Мир на душата ти, Стефане!

Ваня Шекерова 05 February 2018

Снимка: Светослав Караджов

Стефан Шарлопов е починал в съня си в неделя срещу понеделник. Тази новина първо ме накара да изстина. После се замислих и реших, че Стефан си е отишъл от този свят щастлив – казват, че така неусетно, без мъки и страдания, се преселват в отвъдното добрите хора.

За мен той беше добър човек, успял в бизнеса, но останал здраво стъпил на земята. Широко скроен, откровен и щедър. В последния ни разговор в навечерието на Нова година ми каза, че бърза да завърши православния храм „Св. Евтимий, Патриарх Търновски“ във Велико Търново. За него беше направил дарение от 300 000 лева, беше осигурил от свой приятел в Русия камбаните, продължаваше да набира средства за довършването му.

Преди малко повече от година EVA гостува в комплекса на Стефан Шарлопов „Созополис“, където надълго и нашироко с домакина ни говорихме за нещата от живота на един българин, съпруг и баща на пет деца, за трудностите и за лекотата, с която той е вървял по пътя си. Без да подозира, че този негов път ще свърши рано, твърде рано и съвсем неочаквано – Стефан угасна на 55. Като татко. Затова знам колко ги боли всички от семейството му, на които изказвам искрени съболезнования.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР