Соня Йончева с арии из опери на Верди

eva.bg 31 January 2018

Факт е третият солов албум на сензационното сопрано Соня Йончева. Той се казва “The Verdi Album” и както може да се досетите, включва арии из опери на Верди.

През настоящия оперен сезон българското сопрано е голямата звезда в афиша на „Метрополитън опера“ – Соня Йончева грее в главните роли в постановките на „Тоска“ и „Бохеми“ от Пучини, и „Луиза Милер“ от Верди.

Тя реализира записите на новия албум с един от най-големите "Верди" специалисти в света на оперното изкуство - диригента Масимо Занети заедно с Мюнхенския радио-симфоничен оркестър. Албумът "Верди" (“The Verdi Album”) е третият солов албум в дискографията на Соня Йончева след проектите “Paris, Mon Amour” и “Handel”.

Селекцията в “The Verdi Album” е направена лично от певицата, която отбелязва, че най-любимата й ария е тази от операта "Атила". В бележките към книжката на албума Соня Йончева споделя, че арията на Абигайл (от "Набуко") е вокално предизвикателство за всяка певица. "Никога не се подчинявам на правилата. Хората ми казват пей това или не пей онова, но аз вярвам, че всеки изпълнител трябва да слуша единствено гласа си. Исках да се предизвикам сама, да вляза в този тъмен и драматичен свят на операта и да видя какво ще се случи" - добавя Йончева. Албумът включва още арии от някои от най-обичаните и популярни опери на Верди като "Трубадур", "Отело", "Симоне Боканегра" и "Дон Карлос“. В проекта влизат още арии от „Луиза Милер“ и  „Стифелио”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР