Къде е златото

18 November 2017

Знаете ли, че златните бижута на индийките представляват 11% от златото в целия свят. Това е повече, отколкото златните резерви на САЩ, Швейцария, Международния валутен фонд и Германия взети заедно.

Най-много злато се купува за сватбените церемонии в Индия, като продажбите в сватбения сезон влияят на световните цени на ценния метал. А сватбеният сезон в Индия сега е в разгара си - обикновено той продължава от късния септември до декември. Тоест, сега е сезонът на истинските златни момичета.

Случвало се е индийска булка в сватбения си ден да носи бижута за около 400 000 паунда. Да, тя е пример за богато семейство, но дори младоженците да не са от заможни фамилии, в Индия винаги се следва едно ненарушимо правило - "No gold, no wedding". Гостите на една средностатистическа сватба са между 3 000 и 6 000, като пиршествата траят поне по три дни.

Като се има предвид, че в страната годишно се правят по около 20 милиона сватби, на всички ни е яснен отговорът на въпроса - къде е златото? Търсете го върху златните момичета! А те в момента пируват (както и хилядите поканени от тях гости).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР