Изхвърлиха го до живот от Гилдията на продуцентите

eva.bg 31 October 2017

Снимка: getty images/guliver

Доскоро топ продуцент, Харви Уайнстийн вече е изхвърлен до живот от Гилдията на продуцентите. Членството му е не само прекратено, но и никога няма право дори да кандидатства. Това е безпрецедентна стъпка и от гилдията заявиха, че е явен знак за сериозността на сексуалните обвинения спрямо Уайнстийн.

По всичко личи, че всички врати в Холивуд вече са затворени за Харви. Почти веднага след избухването на скандала той бе уволнен от собствената си продуцентска фирма Weinstein Co, след това името му бе премахнато от кредитите на телевизионните сериали, които е продуцирал, изхвърлиха го и от Американската академия за филмово изкуство, която избира и връчва наградите „Оскар“.

Ако евентуално му се размине съдебен процес и лежане в затвора, със сигурност Харви Уайнстийн ще трябва да си търси друга професия. Харви и брат му Боб Уайнстийн са съоснователи на компанията „Мирамакс“, която продуцира класики като „Криминале“, „Влюбеният Шекспир“, „Спасяването на редник Райън“. Продават фирмата на „Дисни“ през 1993, след което правят собствената си компания, която пък стои зад ленти като „Артистът“, „Речта на краля“, „Джанго без окови“, „Желязната лейди“, „Моята седмица с Мерилин“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР