Том Ханкс: Жените трябва да бъдат чути

eva.bg 20 October 2017

Снимка: getty images/guliver

Том Ханкс призова мъжете да се снишат малко и да позволят на жените да бъдат чути. Повод за призива му е скандалът с продуцента ХХарви Уайнстийн, за когото се оказа, че е тормозил сексуално почти всяка актриса, с която е работил, заплашвайки ги с край на кариерата, ако „не са послушни“. След като няколко жени се престрашиха да говорят публично за издевателствата му, последва вълна от признания (до този момент близо 40 имена) за сексуални посегателства. Отделно много звезди разкриха, че са имали изключително травмиращи преживявания с представители на силния пол, които са се възползвали от позицията и поста си.

Това е повратна точка. Името на Уейнстейн ще се превърне в съществително, глагол, нарицателно. Той е идентификатор за състоянието на обществото ни, за битието ни. И в тази шумна дискусия трябва да направим кратка пауза, за да чуем жените. Може би всички мъже, включително и аз, трябва да се снишим, да отстъпим, да млъкнем за малко и да позволим на жените да бъдат чути. Няма нужда ние да обясняваме, да преследваме, да коментираме, да защитаваме. Познавам всички тези 40 жени и сто процента от тях трябва да бъдат чути“, заяви в интервю Том Ханкс.

Скандалът наистина се превръща в повратна точка, при това не само за отношенията в меката на киното. Жени от цял свят, не само актриси и не само известни, започнаха да признават за преживян сексуален тормоз в миналото.

Би било доста глупаво да твърдим, че това се случва само в Холивуд. Аз също гледам „Момчетата от Медисън авеню“ - със сигурност подобни неща могат да се кажат и за сферата на рекламата. Вижте и политическата арена – колко секс скандала избухнаха и там“, каза Ханкс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР