Корона от приказките

Романтичните аксесоари в косата придават чар и оригиналност на всяка визия и превръщат семплата прическа в драматична

Рени Аврамова 16 September 2017

Elie Saab

Kосата сама по себе си е прекрасен аксесоар, но оформена в стилна прическа и украсена с ефектно бижу, се превръща не в добавка, а в акцент към цялостната визия. Луксозните бижута за коса, като диадеми, фиби, шноли и панделки, биха могли да превърнат обикновената ежедневна прическа в уникална.

Красивият аксесоар за коса е като избора на обувки. Целият аутфит трябва да бъде съобразен с него
Elie Saab добре знае как да създаде драматично женствена визия, като заложи на два похвата, запазени за стилна вечерна прическа. Оформената на нисък кок коса е съчетана с ефектна диадема бижу. Моделът сякаш е излязъл от класическа картина на Джон Сингър Сарджънт от XIX век и носи аксесоара в косата си като тиара. Класическите диадеми, в някои случаи украсени с перли или цветя, са предпочетени и от дизайнери като Dolce&Gabbana и Altuzarra както за ежедневна, така и за ефектна парти визия.

Изключително обемната коса при Chanel е причина за нов термин и хаштаг в инстаграм – Chanelarella. Визията, вдъхновена от 60-те години на миналия век, се постига със силно тупиране и широка лента за коса.

Любовната афера на модата с панделката продължава и при Temperley London тя придържа и прикрива част от плитката. Наблюдаваме момичешко бунтарство, небрежност и непокорство. Шнолите за коса - класически, във формата на цветчета, пеперудки или брошки, поставени поединично, стоят нежно и деликатно. Но ако ги съчетаете като при моделите на Toga, ще създадете ексцентрична нестандартност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР