Най-кратките бракове в Холивуд

Как се случва така, че броени дни след сватбата звездите изведнъж осъзнават, че изобщо не са един за друг?

Деяна Ангелова 10 July 2017

Памела Андерсън и Рик Саломон

Снимка: getty images/guliver

Понякога наистина е „докато смъртта ни раздели“, а понякога е необходимо да кажеш заветното „да“, за да осъзнаеш, че всъщност правиш най-голямата грешка в живота си. Кои са най-кратките бракове в Холивуд и как се случва така, че броени дни след сватбата звездите изведнъж осъзнават, че изобщо не са един за друг?

6 часа - Рудолф Валентино и Джийн Ейкър
Италианският актьор по прякор Латино любовника импулсивно се оженил за американската актриса през далечната 1919. Очевидно и нейното решение е било много импулсивно, защото веднага след церемонията тя се заключила в наетия за медения им месец апартамент и колкото й да чукал той по вратата, отказвала да го пусне. В крайна сметка Валентино се прибрал у дома. В документите по развода Джийн заявява, че не били консумирали връзката си.

2 дни - Бритни Спиърс и Джейсън Александър
Всичко започна и свърши на една Нова година в Лас Вегас. Бритни праща частния си самолет, за да доведе приятеля й от детските години Джейсън Александър. Навремето били нещо като гаджета или по-скоро фенове на необвързващия секс, запазили си приятелските отношения и на нея й хрумнало да го извика да купонясват заедно. Е, купонясването завършило с: „А защо не се оженим?“ Тя предложила, той се съгласил. 55 часа по-късно Бритни вече бе разведена, а Джейсън си тръгна от Вегас с нов автомобил. Всичко е хубаво, когато свършва хубаво и без лоши чувства – Бритни винаги ще помни как е посрещнала 2004-а, а Джейсън и до днес изкарва по някой и друг долар, давайки интервюта по темата.

6 дни - Кармен Електра и Денис Родман
Кармен Електра среща Денис Родман в нощен клуб в Лос Анджелис през ноември 1998. Осем месеца по-късно двамата сключват брак. В Лас Вегас, естествено. Веднага щом изтрезнява обаче, Денис Родман осъзнава, че е направил голяма грешка. И за разлика от предишния му брак, който продължава 82 дни, този път не чака толкова. Девет дни по-късно той подава молба за анулиране. „Лесно е да се поддадеш на мига. Мислиш си, че е романтично, но след това осъзнаваш: „Господи, направихме го във Вегас?!“ Все едно да хапнеш чийзбургер в някоя верига за бързо хранене“ – казва Електра.

9 дни - Шер и Грег Олман
Шер и Грег Олман сключват брак през юли 1975 във... Вегас. Само девет дни обаче продължило щастливото им семейно съжителство, защото се оказало, че не е чак пък толкова щастливо. Шер подава молба за анулиране, защото „новият й съпруг прекалявал с алкохола и наркотиците“. Нещо, което тя би трябвало да знае от по-рано, но пък Шер сключва брак с Грег само три дни след като засъхва мастилото върху документите й за развода със Сони Боно. В крайна сметка Шер и Грег се помиряват и официално се развеждат чак след три години.

1 месец - Дрю Баримор и Джеръми Томас
На Дрю Баримор не й върви с мъжете и май черната серия започва още с първия й брак. Тогава тя е само на 19, а той е на 31. Джеръми е собственик на бар и именно в заведението му двамата правят сватбата си. Женят се през март и около месец по-късно Дрю Баримор подава молба за развод. Следващият брак на Дрю с комедианта Том Грийн също е достоен за класацията ни, макар да издържат цели девет месеца. В момента пак е разведена, но този път актрисата издържа цели четири години и има две деца от връзката си с Уил Копълман.

10 седмици - Ким Кардашиян и Крис Хъмфрис
Ако си пръснала десет милиона за сватба, която е била топновина по всички медии, сменила си три сватбени рокли и си поканила топимена в Холивуд, изглежда логично да положиш малко повече усилия бракът ти да потръгне, вместо да се откажеш на 72-я ден. Може би затова и някои заподозряха Ким Кардашиян в медийна инсценировка с цел да привлече внимание.

2 месеца - Памела Андерсън и Рик Саломон
Памела Андерсън и Рик Саломон сключват брак през октомври 2007 г. в Лас Вегас. Женят се в паузата на шоу, в което Памела участва. 60 дни по-късно блондинката подава молба за развод. Този неин брак е по-кратък в сравнение със следващия с Кид Рок, който продължава четири месеца. За Томи Лий пък се омъжва само четири дни след като се запознават, но бракът им продължава цели три години. Между другото, с Рик Саломон сключват отново брак през 2013 г. и в рамките на следващите две години тя подава три пъти молба за развод. Все успяват да се сдобрят преди да отидат при съдията, докато третия път вече не откриват път към помирението и наистина се развеждат.

БРАКУВАНИ ЗА 4 МЕСЕЦА
- Никълъс Кейдж и Лиса Мари Пресли
- Рене Зелуегър и Кени Чесни
- Брадли Купър и Дженифър Еспозито
- Дженифър Лопес и Крис Джъд
- Колин Фарел и Амелия Уорнър

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР