Игри за напреднали

В Клуба на добрия вкус стилът е всичко!

20 June 2017

Само преди по-малко от два месеца, сърцата на момичетата в София затрептяха учестено – случваше се нещо ново на модния фронт! То пристигна под формата на покана, подписана от The Good Taste Club - затворен дамски клуб, чийто достъп се осъществява само чрез препоръка. Веднъж одобрени, дамите получават пропуск за тридневен гастрол в света на модата - с единични бройки на световни модни къщи, както и на изгряващи дизайнери привлекли вниманието на международните байъри, при това на впечатляващо приятни цени. Всяко шопинг събитие се подготвя в луксозна и неочаквана локация, комбинираща неангажираща атмосфера, леки напитки и селекция дрехи и аксесоари на имена като Marc Jacobs, Erdem, Maison Margiela, Mary Katrantzou, Stella McCartney, Holly Fulton, 3.1 Phillip Lim, Peter Pilotto и още куп имена от голямата модна сцена.

А какво още се крие зад тайното общество на стила и с какво ще ни изненада следващото събитие на The Good Taste Club, разпитахме една от създателките му – Ирина Лазова.

Ирина, представи ни идеята за The Good Taste Club.

The Good Taste Club е затворен частен клуб за жени с изключителен вкус. Или по-точно: за жени с отношение и познания към естетиката, красивото и най-вече – модата. Нашият бизнес модел за момента включва контакти само с британски дизайнери и модни къщи, тъй като и двете с моята съдружничка Антония Флинт сме живели в Лондон, а аз специално съм работила именно в сферата на модата там. Покрай различните си ангажименти, често попадах на подобни събития – дизайнерите организират разпродажби на собствените си мострени колекции, но достъп до тях имат само определен кръг хора от модния бизнес. Обикновено това са колекции, които току що са презентирани, макар понякога да се предлагат и такива от минали сезони. Разбира се, говорим за единични бройки модели и за цени, които са значително по-ниски от тези в магазините. Когато се върнах в България, установих че тук е доста по-трудно да намериш интересни и качествени дрехи и аксесоари. Също така е факт, че не всеки от нас може да си позволи цената, на която се продава високият клас мода. Нашите pop up събития са един много удачен вариант да се сдобиеш с такива артикули. С условието, че говорим за единични бройки и размери, и трябва да имаш малко или много късмет.

Какво да очакват дамите от събитията на The Good Taste Club?

Организираме нашите събирания, както ги наричаме, с концепцията за ежемесечни събития на различни и интересни локации, на които да срещнем дами с отношение към модата. Идеята е те не само да пазаруват, но също да създадат интересни контакти помежду си, качествени разговори и познанства. Затова бихме казали, че The Good Taste Club не е просто шопинг събитие, а действително клуб за дами с добър вкус, които биха могли да си бъдат полезни една на друга и някъде в бъдеще време.

С кои дизайнерски имена стартирахте първото събитие и кои още да очакваме на следващото?

Трябва да отбележим, че много от утвърдените дизайнерски имена във Великобритания не са особено познати тук. За първото издание работихме доста силно с House of Holland и вероятно за есенното ни събиране отново ще работим с тях. Имахме Holly Fulton, 3.1 Phillip Lim – предимно аксесоари и чанти, Peter Pilotto – който за моя изненада се възприе изключително добре от дамите. За второто ни събитие сме подготвили обувки от Sophia Webster, както и селекция на бански костюми в тон със сезона.

Как дамите могат да станат част от The Good Taste Club?

Идеята е членството да бъде изключително и само с препоръка, т.е. - чрез личен контакт. А щом станеш част от The Good Taste Club, ти получаваш и възможност да поканиш още двама човека да се присъединят към клуба. Когато получиш такава покана, към нея има и код за достъп към сайта на The Good Taste Club. Без него, няма как да научиш кои ще са следващите дати и локации на събитията, и кои ще са селектираните дизайнери за тях. Можеш да кандидатстваш за членство и без покана, отговаряйки на нашия кратък въпросник на сайта.

Следващото тридневно модно събитие на The Good Taste Club стартира на 22 юни. Ако още нямаш покана за него, може да кандидатстваш тук.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР