Филм за KENZO спечели голямата награда на ASVOFF

Церемонията по награждаването бе бляскавият финал за Balkan Fashion Week

13 June 2017

Церемонията по награждаването се състоя в столичния клуб Carusel

През изминалата седмица в Nu Boyana Film Studios повече от 50 артисти, млади модни дизайнери и нови таланти от кино индустрията имаха възможност да покажат работата си пред международната преса, байери и специални гости от света на модата (сред тях бяха представители на италианския бранд Gucci, купувачи от MAD Zone Milan, Espace Monochrome от Монако, Temporary Showroom от Берлин и много други). Програмата на Balkan Fashion Week включваше уъркшопове за изгряващи таланти, статични презентации, временен моден шоурум и магазин, а модните ревюта се проведоха на сцените-реплики на улиците на Ню Йорк, Лондон, Куба и Арабските страни в Nu Boyana Film Studios.

Мотото на второто издание на събитието бе „Модата среща киното“, което е и причината модната икона Даян Перне да избере Balkan Fashion Week за международното представяне на деветото издание на филмовия си фестивал A Shaded View on Fashion Film /ASVOFF/. Над 100 филма бяха прожектирани на кино форума, давайки шанс на дизайнери и филмови режисьори от цял свят да покажат работата си пред ерудираните професионалисти поканени за жури на фестивала. Част от последните изнесоха и вдъхновяващи майсторски класове – костюмният директор на ню йоркският балет Марк Хапъл, стилистът Ерик Даймън, визуалният дизайнер и консултант Браян Лий Бойс и носителят на две награди „Оскар“ за костюми Тим Ип.

Във финалната вечер на Balkan Fashion Week се проведе и церемонията по раздаването на наградите от фестивала ASVOFF. Голямата награда Grand Prix отиде при филма Snowbird на режисьора Sean Baker, предстаящ новата колекция на KENZO. Екипът на лентата получи чек от 50 000 евро, предоставен от Nu Boyana Film Studios и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм.

Останалите награди отидоха при:

Best art direction: Gosh directed by Romain Gavras
Best Editing
: In and Out of Control directed by Emir Eralp
Best Actress Emmanuelle Seigner How to Get Rid of a Ghost Directed by Emir Eralp
Best Beauty: He Was Directed by Fred Lebain and Gregoire Pedron
Best Sound
: The Parallel Pyramid Platform Directed by Dennis Vanderbroeck
Best Styling
: Gidi Gidi by Ugwu eze Unity is Strength Directed by Akinola Davies Jr
Best Advertising
: Gucci Dreamscape Directed by Petra Collins
Best Cinematography
: Gaucho Directed by Arthur de Kersauson and Clément Beauvais
Best Emerging Talent: Winter Eclipse Directed by Pablo Maestres
Best Wearable Technology
: Fashion Film The Institute of Isolation by Lucy McRae

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР