Най-страшната сграда

eva.bg 08 August 2018

„Това е най-страшната сграда, която съм виждал. Какво ли се случва вътре?“, написа Том Ханкс под снимка на небостъргач в Манхатън преди време. Постът му тогава предизвика бурна реакция сред 13-те милиона негови фена в Twitter, които започнаха да дават предположения. От „тук се правят кошмарите“, до „може да влезеш и да провериш, но не може да излезеш след това“, „Министерството на истината на Оруел“, „тук се правят фалшивите новини“ и т.н. Според някои конспиративни предположения пък вътре се помещават Националните служби за сигурност на САЩ.

Небостъргачът всъщност се намира на 33 Thomas Street в Долен Манхатън, създаден е от архитекта Джон Карл Уорник и е в стил „архитектурен брутализъм“.

Това е една от най-сигурните и здрави сгради в Ню Йорк, способна да удържи и на ядрена атака. Тя си е абсолютно самодостатъчна – има собствен източник на газ, водни запаси и независим източник на електричество. При ядрена атака хората вътре могат да си живеят поне две седмици без притеснения.

Небостъргачът е собственост и се ползва от телекомуникационните конгломерати AT&T и Verizon. А какво всъщност се случва вътре и дали не се използва и от тайните служби на САЩ няма как да знаем.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР