Различна мъжественост

Офертите на мъжките аромати – цитруси, розов пипер, здравец и пачули, намекват за оригиналност, уникалност и претенциозност

Свобoда Сидерова 02 June 2017

Третото издание на Dior Homme Sport илюстрира живота в движение, където спортът е не толкова състезание за съвършенство, колкото част от философията му. Екстремният магнетизъм на цитруси, розов пипер и индийско орехче съперничи на силата на прелитащ метеор. Омекотени от круша, импониращите на кодовете на новия лайфстайл нотки встъпват в диалог с ветивер и елеми.

За „кодовете“ на Армани може да се говори дълго и пак да не се стигне до консенсус. Ознаменувайки връщането на одеколона, Armani Code Colonia показва как се носят (и свалят) дрехи – дискретно и елегантно небрежно. Уханието на цитруси, розов пипер, пелин и портокалов цвят, разкриващи се при допир с кожата, е подходящо сутрин, когато се събуждате до нова възлюбена. Фенове на комиксите, престъпление е да пропуснете A*Men Kryptomint на Mugler. Оригиналът е в чест на Сребърния сърфист, герой от вселената на Марвел. Все още ориенталски (здравец и обичайното пачули в шлейфа), гурме експериментът с привкус на ментови бонбони After Eight е чист възторг. Гледайте да се доберете първи до него преди половинките ви да са се усетили.

Chrome Pure на Azzaro съблазнява за средиземноморска отпуска с първото вдишване. Имате всички необходими предпоставки за vita activa. На изгрев – мандарина, по пладне – акигала (дърво) с дъх на пачули и пипер, на залез – зърна тонка. Ненатрапчивата свежест вече има име и то е Boss Bottled Tonic на Hugo Boss. Миксът от цитруси и ябълка в тоника без джин не претендира за мощен порив, а по-скоро за енергизиращ блясък. Неочакваната живост на джинджифил, здравец, карамфил и канела кара всички Габриели (героиня на Жоржи Амаду) да затъкнат червено цвете в косата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР