Жени на върха

Какви тоалети избраха съпругите на държавните глави за срещата на НАТО в Брюксел

Александра Рамирез 26 May 2017

Първи ред от ляво надясно: Първата дама на Франция - Бриджит Троньо Макрон, Първата дама на Турция - Емине Гулбаран Ердоган, Първата дама на САЩ - Мелания Тръмп, кралица Матилда Белгийска, съпругата на генералния секретар на НАТО - норвежкия политик Йенс Столтенберг - Ингрид Шулеруд, Първата дама на България - Десислава Радева, съпругата на белгийския министър председател - Амели Дербаудренгиен.  Втори ред от ляво надясно: Първият джентълмен на Люксембург - Готие Дестене, съпругата на словенския министър-председател - Мойца Стропник и Първата дама на Исландия - Тора Маргрет Балвинсдотир.

За срещата на НАТО в Брюксел пристигнаха държавните лидери на Турция, САЩ, България, Франция, Люксембург, Исландия и др. Срещата на върха между техните съпруги и партньори пък премина в музея на Рене Магрит в белгийската столица. Там, а след това и в двореца Лаакен, те позираха за обща снимка преди официалната вечеря. Няма как да пропуснем да отбележим стилното присъствие на президентските и премиерски половинки.

Белгийската кралица Матилда ги разведе из градините на двореца, а официалният дрескод бе добре спазен. Единственият мъж в компанията бе Готие Дестене, съпруг на люксембургския премиер Ксавие Бетел, който в момента е единственият хомосексуален ръководител в света.

Мелания Тръмп избра шит по поръчка бежов кожен костюм от сако и пола на белгийския бранд Maison Ullens, който съчета със стилето от Manolo Blahnik със змийски десен. В същия аутфит по-рано през деня тя посети детската болница „Кралица Фабиола“, а за вечерята в кралската резиденция тя го смени с елегантна черна дантелена рокля и сандали от Dolce&Gabbana. Безспорно много добър избор, защото Мелания грееше в целия си блясък на срещата.

Бриджит Макрон от своя страна заложи на доста по-минималистична, но младежка визия с рокля от Louis Vuitton с колан и така предпочитаната от нея дължина над коляното. Съчета я с чанта с монограма от същата френска къща, която определено е сред нейните фаворити и заложи на този тоалет през цялата вечер.

Съпругата на българския президент Румен Радев облече елегантна дантелена рокля с висока яка на популярната дизайнерка Nevena London. Десислава Радева често е критикувана в родните медии за избора си на твърде скучни и неподходящи тоалети, но за срещата в Брюксел тя се представи доста добре. Визията й се допълва от заострени ниски обувки с ток и розов клъч.

Домакинята – кралица Матилда бе в свежа рокля с флорален принт с ¾ ръкави, пристегната в талията с тънък червен колан и ниски бели обувки на ток. А съпругата на белгийския минстър-председател Шарл Мишел Амели Дербаудренгиен заложи на семпла бяла рокля.

За разлика от всички гости, единствено жената на Ердоган Емине бе строго консервативно облечена. И при това съвсем плътно увита в своя светлосин тоалет, който се състоеше от дълъг панталон и палто с бродерии, а главата и шията й бяха забрадени с хиджаб.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР