Истории от Кан

На лов за диаманти и приключения

Нели Карагьозова 24 May 2017

Ева Лонгория

Какво ли щеше да бъде Кан без диамантите и бляскавите си партита? Да, той е най-голямото филмово договаряне в света, и мощен трамплин за сериозни авторски филми. Но висококаратовите соарета, на които се стича каймакът на световния хайлайф са тези, за които се говори през цялата следваща година и които придадоха на малкото кокетно градче на Лазурния бряг иконичен статус.

Сред най-шикозните партита е това, което диамантеният крал Фаваз Груози и създадения от него ювелирен бранд de Grisogono дават в Отел дю Кап Идън Рок. Ливанецът е международен бонвиван, плейбой и човек с изключителен вкус, и изключителни приятелства, разбира се, като това с Флавио Бриаторе и Шарън Стоун. И между другото, той е бивш съпруг на ко-президентката на Chopard Каролин Шойфел. Което прави бизнес съревнованието между тях още по-пикантно. И докато мадам Шойфел изработва Златната палма – най-голямото отличие на кинофеста тук, Груози е този, който държи парти-короната в Кан.

Риана на партито на Chopard

Има едно словосъчетание на английски “Bash party”, което значение можете да разберете напълно само, ако присъствате на купон, организиран под диамантената палка на Фаваз. И ние си имаме подобна чуждица “баш” и тя в случая ще звучи съвсем на място. През последните години Груози привличаше на своите партита Шарън Стоун, Парис Хилтън и Салма Хайек. Като истински мачо той обича да се показва на червения килим под ръка със световни топмодели. След Ирина Шейк, тази година той дефилира със Сара Сампайо, два дни преди годеникът й да долети в Кан. Битката за звезди между Chopard и de Grisogono е пословична, още повече че базата и на дветемарки по време на феста е прочутият хотел Martinez. Този път обаче от Chopard изненадаха с представянето на ексклузивната колекция на мейнстрийм звездата Риана за бранда и предизвикаха фурор с нейното присъствие, при това изтегляйки партито си малко по-рано от обичайното.

Сигурно се питате лоялни ли са звездите към определени марки? Отговорът не е еднозначен. Някои като Сара Сампайо могат да бъдат видяни по време на фестивала и с бижута на Chopard, а на следващата вечер – и с бижута на de Grisogono, други като Моника Белучи са 100-процента обсипани със Cartier. Всичко зависи от рекламните им договори и тяхната ексклузивност. Трети като Салма Хайек смело демонстрират и бижута, които са тяхна лична собственост, а не са им дадени от брандовете за една вечер.

Тази година до блясъка на партитата на бижутерийните фирми се доближиха благотворителните изяви на Ева Лонгория за подпомагане на деца в неравностойно положение и Наоми Кембъл, както и соарето на Vanity Fair. Много добро рекламно попадение за Ева беше да се разходи в бял спортен екип за джогинг, леко запотена и следвана от съпруга си Хосе Бастон. Двамата тичешком се прибраха в хотел Мартинез, едвам опазени от бодигардовете им.

Изобщо, като жена в Кан има много какво да научиш от горещите латиноамериканки: и Лонгория, и Салма Хайек са с безупречни бракове и то с мъже, които хем ги подкрепят и емоционално, хем умеят и да стоят в сянката им, когато световната слава на жените им го изисква.

Антонио Бандерас на благотворителното модно шоу Fashion for Relief

Два дни след Лонгория, и Салма даде чудесен пример за това. На партито на Vanity Fair тя грееше до мъжа си Франсоа-Анри Пино, почти неузнаваема с прическа с бретон и нетипична за нея черна рокля без деколте. Изобщо, 2017 явно е годината на експериментите за мексиканката, защото пък снощи тя се появи с розова перука на вечерята Women in Motion Awards.

Наоми Кембъл отбеляза тази година най-забележителното си завръщане в Кан, години след като Френската Ривиера помни сърцераздирателните й сцени тук с руския милиардер Доронин. Кембъл организира тук фешън шоу Fashion for Relief, за което присъстващите заплатиха баснословен куверт, разбира се с благотворителна цел. Сред тях бяха Кендал Дженър, Бела Хадид, Наташа Поли, Хайди Клум и Антонио Бандерас, който се превъплъти успешно като матадор, за да привлече вниманието към каузата на Наоми. Слава богу, Антонио изглежда напълно възстановен след прекарания от него инфаркт през януари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР