RE: теория и практика на оргазма

Ирис Крилатска 08 February 2007

Вярно е, че не е лесно да пишеш за оргазма. Хиляда пъти по-лесно е да го симулираш. Така че, скъпа Ваня, твоят текст за оргазма не ме изненада никак. Тази тема винаги я заобикаляме - по-отдалеч или по-отблизо. Вероятно, защото трябва да признаем, че не винаги ни се получава, което е всеизвестна истина. Тоест всеизвестна е истината за всеизвестната лъжа. Приемаме това обаче малко или много като личен провал и се срамуваме от него. Затова предпочитаме да махнем с ръка и да минем пак по утъпканата пътека. Хубаво ли ти е? "Да, страхотно!" (с дрезгав глас - дрезгав от страст, естествено). Или "Много ми е хубаво с теб!" (нежно, уморено - уморено от хубаво, разбира се). Или "Свърши ме просто!" (мно-о-го тихо, защото е страшно тъпа реплика. Мъжете обаче в такива случаи наострят слух и си викат сигурно "Дали?"). Или "Стига си ме питал вече!" (изкрещяваш накрая, когато ти писне да търсиш разнообразни изрази, за да не те заподозре, че караш по инерция).

Цялата тази мистерия с женския оргазъм е много смешна, жалка и конфузна. Според литовския лечител Каролис Динейка "жените се раждат с първична аноргазмия, която по-късно в живота им може много лесно да бъде преодоляна, ако мъжете обръщат достатъчно внимание на подготвителната и завършващата част от акта". Значи, това е - подготвителната и завършващата част. По средата сте си екстра, да знаете. Скъпа Ваня, да не бягаме по фланга. Хайде да наречем нещата с истинските им имена, поне доколкото ни стиска. Не може решението да е в самозадоволяването. Не е хубаво това да е решението. Да не стигаме чак толкова далеч в еманципацията.

Проблемът е в това, че е някак неудобно да кажеш: "Слушай какво, сега ще ти обясня как да получа оргазъм". Веднъж се опитах да кажа нещо подобно, но ми отговориха: "Не ме учи, защото започвам да се чувствам като някакъв инструмент". Е, и? Разсърдих се, станах и му казах да си гледа работата. Той точно това и направи.
Не, сериозно - оргазмът е мъчна тема за разговор. Прекалено интимно е. Прекалено много се е говорило и прекалено малко се е казало и изобщо всяка публична дискусия по темата е предварително обречена на провал. Вярно, забавен провал, но все пак провал. Да опитаме обаче още веднъж. Не със статистика, данни и проучвания, а с конкретни действия.

Ето десет прости (е, нищо не гарантирам, де. В крайна сметка - Божа работа) стъпки към женския оргазъм и, мамка му!, дано най-накрая някой им обърне подобаващо внимание. А ако имате да прибавите нещо - моля!
Всъщност това е нещо като сценарий - преди години тантрическата общност издаваше едно списание, в което се публикуваха тантра-сценарии. Четеш ги и им се радваш. В повечето от тези сценарии, между другото, преди всичко дишат. Изобщо от писане и четене полза никаква, ама...

1. Сезам, отвори се!
Подготвителният етап според Динейка, който не е жена, но явно някой го е светнал по въпроса, наистина е много важен и далеч не се свежда до пет-шест целувки по тялото. 5-6 целувки изобщо, ама изобщо не са достатъчни, освен за онези природни феномени, граничещи с патологията, дето получават по 250 оргазма на ден и им е напълно достатъчна вибрацията от звън на телефон. Която аз, срам не срам, хич не я и усещам. Това е етапът, на който трябва да покажеш, че не си безразличен. Не по-малко от пет минути, най-добре десет. Това е истината - поне пет минути петинг. Дори се помни лесно.

2. Welcome to the Jungle!
Аз - Джейн, ти - Тарзан. Не се познаваме. За пръв път сме заедно. Ще бъде абсолютно различно приключение - това е идеята. Получава се с известно самовнушение. Тантристите казват: можеш да си представяш, каквото си искаш. Онова, което се случва в главата ти, няма нищо общо с реалността на другия човек. Фантазиите са си само твои. Трябва да се чувстваш свободен. Потъваш в джунглата с усещането, че си за пръв път там. Щастливо усещане, самотно усещане. Не търсиш нищо (най-вече не търсиш G-точката, тя сама ще ти се разкрие, ако всичко върви по план. Иначе рискуваш да попаднеш в Храма на обречените). И още нещо - в джунглата се напредва бавно. Във всеки случай не мислиш какъв кеф ще е, като излезеш. Мислиш за джунглата. Тя е важна. Ти просто трябва да оцелееш в нея. И нещо страшно важно: ако джунглата е притихнала, това не означава, че не се радва да те види. Напротив. Мъдростта на Тантра: женският оргазъм е тих. Да, тих е. Джунглата е пълна с изненади.

3. Twin Peaks
Мъжете смятат, че гърдите са нещо, с което се занимават само когато те поискат. Грешка, грешка, голяма грешка! Ако тяхната любов минава през стомаха (което е доста тъпо и се надявам да е само фолклор), нашата минава през гърдите или поне това е един от пътищата (не мога с лека ръка да обобщавам на своя глава толкова важно нещо, разбирате). И все пак.

4. Кривни от пътя!
В джунглата има толкова, толкова чудесни тайни пътеки, които чакат само да бъдат открити. Някои са ги открили и са ги описали или са ги показали. Еротичните филми не са паднали от небето, честна дума. Който е имал очи да гледа, е гледал. Който е имал уши да слуша, е слушал. Няма нищо ново под слънцето. Баналната фраза: "Осъществи фантазиите си!" лесно се превръща в реалност, защото "всичко, което можеш да си представиш, можеш и да го направиш" (цитирам по памет някой). Just do it!

5. Продължавай да вървиш!
В крайна сметка джунглата очаква да бъде покорена. Ускори темпото! Ти също искаш да излезеш на светло, нали? Давай! Сега трябва да вземеш по-голяма част от пътя за по-кратко време.

6. Stop!
Да, спри! Направо замръзни на място. Вземи си въздух. Осъзнай къде си. Дай възможност на джунглата да те пожелае със страшна сила. Вероятно точно сега от някъде ще изкочат няколко пантери или леопарди и ще те подгонят. Не мърдай и те ще легнат в краката ти. Толкова си напред! Не прецаквай работата точно сега, не се отказвай. Не, не, не!

7. Клопка
Внимание! Джунглата оказва съпротива. Това е задължително. Вие не сте само приятели, вие сте и врагове. Джунглата може да бъде доста враждебно място, защото силата й е в хаоса. Тя може да поиска да те унищожи, защото е свикнала да е непроходима. Това е обичайното й състояние. И понякога всяка настойчивост я дразни неконтролируемо, защото не иска да падне по гръб. Горчивата истина е, че джунглата много лесно може да те накара да се предадеш, но ако има поне искрица акъл в главата, само ще те посплаши. Ти обаче не мисли, че й е писнало от теб. Това е само клопка.

8. Клопка 2
Ако джунглата крещи, това нищо не означава. Не се поддавай. Накарай я да млъкне. Ето тук стават най-големите издънки! Героите са уморени и решават, че е време да си получат наградата. Обаче за истинските герои истинската награда е да излязат от другата страна на джунглата, а не да се върнат обратно и да кажат: "Бях в джунглата и беше супер!" Приеми, че си на финалната права, и я мини на забавен каданс.

9. Тънката червена линия
Тя е пред теб. Може и да я охранява някое зло куче. Или зла кучка. Подкупи я. Тя се страхува от смелите. Но без грубости, освен ако не е много зла (а това се разбира само по интуиция). Иначе е достатъчно да я погалиш - и тя е твоя. Можеш да спринтираш, можеш да вървиш бавно, няма никакво значение.

10. Победеният победител
В случая трябва да завършиш втори. Само така ще си No1. Излез от джунглата и тогава падай. Освен ако предварително не сте решили нещо друго.

Този сценарий е оригинален, в смисъл - мой. Можете да си напишете ваш оригинален. Може да адаптирате този. Не всеки сценарий ще получи "Оскар". Моят обаче го е получил, така че - пробвайте го.
Разбира се, това е само един сценарий. И то сценарий предназначен за мъжете. Рискувам много с този материал. Преди всичко рискувам на мъжа ми най-накрая да му кипне и да ми тегли един бой - ама такъв, че да не мога ред да напиша повече. (Обаче аз тогава ще се науча да пиша с уста, наистина.) Преди всичко рискувам това, а после рискувам повече да не ми вярва. Дано да не чете какво пиша. Той казва, че не чете. Дали?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР