Бюти конструктори или активиране на красотата с ускорение

Какво да направите, ако днес сте купонясвали до среднощ, а утре летите? Как какво? Вадете бустерите, разбира се!

Свобoда Сидерова 12 April 2017

Според Clarins животът на бързи обороти изисква да стимулирате и кожата

Снимка: Clarins

Направете си експеримент, като преброите продуктите върху лавицата в банята. 5? 8? Ако са под 10, поздравления. В интерес на истината наличието на няколко крема и серума винаги е оправдано. Още повече че състоянието на кожата се променя не по сезони, а всеки ден. Веднъж й е необходима хидратация, друг път мек пилинг или ударна доза антиоксиданти. Ясно е, че с един крем няма как да минете.

Макар да прилича на серума по високата концентрация на активни съставки, бустерът прониква малко по-дълбоко. Използва се при конкретна нужда на кожата, свързана с моментното й състояние
А сега си представете един базов и няколко малки флакони с концентрирани серуми или бустери (от boost – усилване, ускоряване или увеличаване на действието), както ги наричат. На това му се казва персонализирана грижа в зависимост от нуждите на кожата, при това забъркана собственоръчно.

Правя каквото искам
Точно свикнахме с разните там праймери, минимайзери и хайлайтъри и хоп – марките ни задават нова задача за решаване. Напоследък популярността на средствата ново поколение все повече расте. Въпросът е дали изобретението (защо ли не се съмняваме, че произходът му е корейски?) е хитра маркетингова уловка, или има реални преимущества. Ето и отговорите на най-често задаваните въпроси.

1 Как да се измери ефектът от бустера? Добавете концентрата не в нов крем, а в обичайния, чието действие ви е известно. А след седмица оценете резултата.
2 Могат ли бустерите да се комбинират? Например малко детокс, повече възстановяване и капка енергия? Не се препоръчва. Безопасността на всеки е гарантирана, което не може да се каже за безконтролното смесване.
3 А да се използват самостоятелно? Не. Бустерите са мощно оръжие с целенасочено действие. Задължително се смесват с друг продукт грижа за кожата – дневен и нощен крем или маска.
4 Допустима ли е всекидневната смяна на бустерите? Дайте време на концентрата да прояви възможностите си. Все пак това е козметика, а не магия. Ако искате резултат, поне седмица го ползвайте.

Само няколко капки

Модата на бюти конструкторите предусетиха първи ароматерапевтичните марки. Сред първообразите е 8-Flower Nectar на Darphin с ароматни есенции от 8 скъпоценни цветя. Скоро индивидуалната грижа излезе извън тесния кръг на любителите на „умна“ козметика. Сред първите усилватели за „всички“ бяха капките за загар Radiance-Plus Golden Glow на Clarins, които превръщаха любимия крем в... лек автобронзант. Но красивите умове не се ограничиха с един бустер, а откриха цял бар. Energy с екстракт от женшен премахва следите от умора, резултат от недостатъчен сън, диети, смяна на часовите пояси. Detox е за кожа, изпитваща липса на кислород заради цигарен дим, среднощни купони и дори преяждане. Детоксикирайки, формулата с екстракт от зелено кафе освежава тена.

Ако кожата е зачервена и раздразнена от слънчеви бани, студ или миене с варовита вода, спасението е Repair с вид мимоза със заздравяващ кожата ефект, известна като „кожното дърво“ на маите. Ярки представители на категорията предлага и Sephora. Богат на витамин С, Luminizing подарява на кожата еластичност и небивало сияние. Цинкът в основата на Clarifying прави порите по-малко забележими. M.A.C също откри потенциала на бустерите. След хайлайтъра Lustre Drops е ред на маслената основа за грим Prep + Prime Essential Oils с олиа от грейпфрут и лайка. Резултатът от смесването й с кремообразната Cream Colour Base е изпълнена с енергия, влага и естествено сияние кожа. За допълнително подхранване ароматната грижа може да се добавя още във фон дьо тен, хидратант или крем. Clinique с право може да се гордее с безкрайните възможности на концентрата от чисти пигменти BIY Blend It Yourself Pigment Drops. Какво тонално средство да получите – ВВ, СС или фон дьо тен, решавате вие. Една капка в овлажняващия крем осигурява прозрачно покритие, две – средно, а три – плътно. Преди това обаче не забравяйте да разклатите флакона, за да се смесят съставките на двуфазната формула.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР