Игри на класики

Винтидж уроци по стил от нюйоркският бранд HARTFORD – най-новата звезда в мултибранд магазините Week&Shop MDL

05 April 2017

Американският бранд HARTFORD се ражда в края на 1979 година в Ню Йорк, а негов създател е прозорливият любител на винтиджа Ив Шаретон. Черпейки вдъхновение от мъжките ризи от 40-е и 50-е – същите, които можело да се открият на битака в Porte de Clignancourt в Париж в края на 60-е, Ив пресъздава по впечатляващ начин обсипаните с копчета модели, подплатите от избеляло каре или ярък оксфорд, западняшкият суров деним и работническите памучни ризи… Талантът му веднага бива забелязан и подпомогнат от един собственик на фабрика, и така Шаретон стартира първата си линия от винтидж вдъхновени ризи. Свежата им и небрежна визия отбелязват моментален успех за HARTFORD и дори звезди като Брус Спрингстийн поръчват дузини ризи за да ги носят на концертите си.

Постепенно марката се превръща в синоним на качествени материи, богати цветове и най-важното – на автентичност. Ив има око за фини принтове и умее да смесва материите в перфектна хармония. Само няколко години са му необходими за превърне HARTFORD в цялостна мъжка линия, неотменно черпеща вдъхновение от преоткриването на традиционната мода и трансформирането ѝ в нещо модерно. Сред ключовите модели за бранда са военните ръчно шити палта, износените панталони напомнящи щатските военноморски сили, old school ризите в избелели оксфорд райета, класическите английски шарени пуловери, направени да изглеждат свежи и актуални за това десетилетие… Примери за класически стил, който HARTFORD преоткрива като съвременен, стилен, но никога тренди. И винаги с приоритет върху кройките, пропорциите, цветовете и... малка нотка на нещо неочаквано.

През 2000 година, подтикнат от верните си клиенти и пресата, Ив решава да допълни своята модна вселена с линия от винтиж бански костюми, последвана от дамска линия и накрая - детска колекция. Днес HARTFORD има 11 бутика във Франция и е част от най-големите департмент магазини в света, включително Le Bon Marché и Le Printemps в Париж, Liberty of London в Лондон, Barneys в Ню Йорк и Isetan в Токио. Освен това HARTFORD се продава в стотици мултибранд магазини от най-висок клас в целия свят.

А от този месец, HARTFORD вече е официално представен и в България – като най-новото попълнение в съзвездието от брандове във верига магазини Week&Shop MDL. Засега можете да го откриете в мултибранд бутиците в Paradise Center и Sofia Ring Mall.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР