Най-доброто от съвременната българска фотография

Изложбата събира знакови кадри от различни жанрове, показвайки разнообразието на родното фотографско изкуство

20 March 2017

Снимка: Светослав Караджов

Някои от най-добрите фотографии на български автори за последните 15 години може да видите от днес до 4 април във VIVACOM Art Hall. Изложбата включва работи на 40 от най-добрите родни фотографи, голяма част от които са снимали и за страниците на EVA – Васил Германов, Енчо Найденов, Светослав Караджов, Златимир Араклиев, Александър Осенски, Калин Руйчев, Темелко Темелков, Венцислава Василева, Асен Емилов, Дилян Марков, Васил Къркеланов и др.

Сред знаковите имена са и фоторепортерът на Reuters Стоян Ненов (първият българин, носител на наградата „Пулицър“ в категорията за „Снимки от горещи новини“) и Мартин Чичов (носител на престижната наградата на Nikon за екшън снимката от средата на 90-те, отразяваща зараждащата се скейт и стрийт култура в България).

Целта на изложбата е да анонсира създаването и дарението на Дигитален архив на съвременната българска фотография, явяващ се естествено продължение на дейността на фондация Мусиз в усилията ѝ да опазва и развива културното наследство и многообразие в България. Дигиталната сбирка ще бъде използвана с цел съхраняване на произведенията, научна и образователна цел. Колекцията ще бъде дарена на Държавна агенция “Архиви”, където ще обогати и допълни масивите му.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР