Лекува артрита си с марихуана

eva.bg 16 March 2017

Сър Патрик Стюарт призна, че често използва марихуана за медицински цели – благодарение на нея облекчавал симптомите на артрита, който при него бил наследствено заболяване.

„Преди две години бях прегледан в Лос Анджелис от лекар, който ми даде бележка, позволяваща ми легално да си купувам от регистрирани производители марихуана за медицински цели. Става въпрос за продукти на основата на канабиса, които облекчават болките в двете ми ръце в следствие на артрита.

Купих си мехлем, спрей, както и ядивни продукти с марихуана. Мехлемът обаче е прекалено мазен след като се нанесе, затова не мога да го използвам върху ръцете си през деня. До него прибягвам само нощем, защото намалява болката и така по-лесно заспивам. Със спрея нямам подобни проблеми, той веднага се изпарява – пръскам си дланите по няколко пъти на ден. Преди да започна лечението с марихуана не можех дори да стисна юмрук, а вече имам сериозно подобрение в тази посока“, заяви в интервю 76-годишният Патрик Стюарт, който призова и британските лекари да спрат с предразсъдъците и да гледат по-сериозно на лечението на марихуана.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР