Всичко, което научих за тревата в Амстердам

В Амстердам, където преди години изборът беше между цигара или кексче с канабис, сега можеш да задоволиш любопитството си към леката дрога и с доста широка гама продукти на основата на индийския коноп – козметика за лице и тяло, базирана на маслото от семена на канабис, бисквити, бира, енергизиращи напитки, бонбони и близалки

Ваня Шекерова 22 December 2015

В Квартала на червените фенери в малко помещение, високопарно наречено Музей на канабиса, може да видите целия асортимент. Аз обаче влязох в Сannabis College, където под девиза „Just say know“ ентусиазирани младежи добавиха към знанията ми за това възхвалявано и обругавано, но все още не дотам проучено растение, нови факти и поводи за размисъл.

В Холандия по принцип не се толерира употребата на марихуана под каквато и да е форма. В началото на 70-те години на миналия век режимът е „охлабен“ чрез лицензиране на кофишопове, в които само навършил 18 години човек може да си купи до 5 г трева.

Пушенето извън кофишоповете не е разрешено. Въпреки това видимо никой не преследва и не санкционира компаниите, които димят козчета по улиците.

Разрешено е да се отглеждат до пет стръка канабис за лична употреба. Само на открито обаче, не в затворени помещения, тъй като това повишава концентрацията на тетрахидроканабинол (ТХК) в листната маса. Най-добрата концентрация, която е определена и като максимално допустима, е 15%.

Вярвам, че канабисът има съзнание. Уморен е да го преследват. Готов е да излезе на светло. (Филип Хаг)
Култивирането и отглеждането на канабис с комерсиална цел е преследвано от закона. Според разпространените информационни брошури, в Холандия само 5% от населението редовно пуши марихуана. (Според цитирано проучване на ООН за 2012 г. – потребителите в Холандия са 7% от населението срещу 3,5% в България. В Европа водеща по пушачи на марихуана за развлечение е Испания с 9,6%, следвана от Чехия с 9,2%, а най-непопулярна е тревата в Румъния – 0,3%.)

Най-добрите за пушене сортове са индика и сатива. Първият е с релаксиращ ефект, а вторият стимулира мозъчната дейност. Сортът сатива е най-широко разпространен по цялата планета и вирее на всяка географска ширина. За медицински и развлекателни цели се използват само женските растения. Канабис с по-ниско от 0,3% съдържание на ТХК се смята за индустриална суровина.

От растението, което е тръгнало от Централна Азия след последния ледников период и е „плъзнало“ по цялата планета заедно с човека, се използва абсолютно всяка една част – корените на растението доказано обогатяват и детоксикират почвата.  

Семената са изключително богати на омега 3, 6 и 9 ненаситени мастни киселини, витамини А,В,С,D и Е. Продават се цели, счукани или смлени като добавка към мюсли. От тях се произвежда масло от канабис – в Холандия флаконче от 10 г струва 60 евро.

проф. Рафаел Мешулам
Тук е мястото да разкажа всичко, което знам за изследванията на лечебните свойства на канабиса. Изолиран в растението канабидиол (КБД), друга активна съставка освен ТХК, притежава могъщ лечебен потенциал, без да има психоактивен ефект. Органичният химик проф. Рафаел Мешулам (роден е, между другото, в България), който от 1963 г. в Тел Авив изучава канабиса, смята, че той е „лечебна ракла със съкровища, която чака да бъде открита“. Благодарение на неговите усилия над 20 000 пациенти в Израел имат разрешение да използват канабис в лечението на глаукома, болест на Крон, възпаления, загуба на апетит, синдром на Турет и астма.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
иван
05 September 2016, 14:19

www.cbdoil.bg
Легално масло от Медицинска Марихуана

ТВОЯТ КОМЕНТАР