Стилът на… Джилда Амброзио

Бунтарката на стрийт стайла отблизо

Александра Рамирез 09 February 2017

Коя е Джилда Амброзио? Талантливата италианка се изявява на няколко поприща и безотказно завоюва своето място във всяко едно от тях. Тя е моден дизайнер, консултантка, стилистка и блогърка за Grazia Italia и какво ли още не.

картина Александра Рамирез
Стилът тече в кръвта й – именно баба й е тази, която разкрива пред нея красивия свят на платовете, шарките, кройките и творчеството. Родена в Неапол, днес тя обикаля цял свят, но прекарва основното времето си между Милано и Лос Анджелис.

Джилда е в челните редици на модните седмици, провокирайки стиловите норми, любимка на фотографите. А как започва всичко? Още от малка, прихванала усета си към модата, тя решава да се насочи именно натам. Завършва Istituto Marangoni в Милано с моден дизайн и заедно с Джорджа Тордини създават Attico. Както казват хората в бранша – тя е „любимата дизайнерка на дизайнерите“.

Стилът й е еклектичен микс от винтидж находки, висша мода и млади дизайнерски имена. Момчешките дрехи са неизменна част от гардероба ѝ – обожава преувеличените силуети, големите размери и равната подметка на обувките.

Най-трудно е да се чувстваш удобно в чужди обувки
Познава добре силата на statement аксесоарите, а когато не е сигурна във външния си вид „спасява положението“ със златни украшения и ярко червило. Урокът, според нейни думи е научен от Карлин Серф де Дадзили. Обича пръстените да бъдат по много и дори спи с тях. Задължителни в нейния гардероб са бойфренд дънките, рошавите дългокосмести палта, тениските и кецовете. За нея оригиналността е на първо място: Бъди себе си и животът полека ще ти се отплати. Тайната на добрия стил е да не се преструваш – носи или прави нещо, което ти реално можеш и би носил. Най-трудно е да се чувстваш удобно в чужди обувки.“

Джилда умее великолепно да съчетава контрастни цветове, да смесва принтовете и да наслоява различните дължини. Любимите й градове са Сеул, Ню Йорк. Лос Анджелис и Копенхаген, а брандовете, на които най-много държи са Alexander Wang, Prada, Céline и Dries Van Noten.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР