Маската, в която спя

Или с кого да прекарате нощта, а на сутринта да се обясните в любов

Свобoда Сидерова 27 January 2017

Здрав сън е равно на здрава кожа. Докато вие сладко отдъхвате в обятията на Морфей, маските невидимки с видим ефект застъпват втора смяна, преобразявайки кожата за една вечер. Идеята не е кой знае колко нова. (Със същия успех можеше да оставите за през нощта която и да е маска, но текстурата е лепкава, а на сутринта има риск от подпухване на лицето.) Обичайното за азиатките и сравнително непознато за повечето от вас средство е лишено от подобен недостатък. Разработено е така, че да прониква дълбоко, да работи както следва и да застави на сутринта погледът да засияе при вида на отражението в огледалото. По консистенция прилича повече на гел или желе, които моментално попиват, без да оставят мазен филм. Благодарение на това маската се задържа върху лицето, а не върху възглавницата.

Красиво вместо добро утро

Нощната маска се нанася не на дебел слой, а като обичайния крем. Заради високата концентрация на активни съставки се използва не повече от 2-3 пъти в седмицата или като SOS средство за 15-20-минутно възстановяване през деня
Преди тон в козметичните трендове задаваха съставките. Сега се разширява бюти асортиментът. Интересното е, че веднага щом на някоя марка й хрумне да изобрети нова категория (първи крак повлякоха от La Prairie), другите я последват моментално. След нашествието на серумите, пресерумите, маслата, ВВ кремовете, cushion макиажа, прелосионите до своите 15 минути слава се добират и нощните маски.

Защо от допълнителна грижа те се преквалифицират в it аксесоар? Отговорите са няколко:
- В маската концентрацията на активните вещества е по-висока от тази в нощния крем, затова ефектът е моментален. Кожата ви се наспива, дори вие да не можете.
- С успех заменя многостепенната система за грижи: прелосион, серум и крем.
- Нанесена върху серума или крема, не само значително повишава дозировката на съставките, но и създавайки защитна бариера, помага да не изчезнат.
- Нанася се не час и половина преди сън, като нощния крем, а непосредствено преди лягане.
- Икономисва време. Днес малко от вас могат да си позволят да прекарат 15 минути с маска на лице. Нощната е друга работа – нанасяте и забравяте. Вместо да се миете и вечер, го правите само сутрин, както е по разписание.
- Естетическите характеристики, текстурата и нюансите са отвъд всякакви похвали.
- Ароматът на някои маски е създаден по каноните на високата парфюмерия.
- Освен че се препоръчва за идеално селфи, маската е източник на наслада и релакс. Което във времето на свръхскоростите и свръхстресовете се цени особено много.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР