Щастливото семейство на EFIV

Международното френско училище „Шарл Перо“ - Варна (EFIV) е акредитирано от френското министерство на образованието и прилага методите и ценностите на френската образователна система

23 January 2017

Системата на училището позволява обучение на децата изцяло по френските образователни програми и едновременното им запознаване с две култури – българската и френската. Учениците от 3-годишна възраст започват усвояването на  френски език на отлично ниво, което превръщат в средство за своето обучение. Те учат математика, български, английски (от 6-годишна възраст), испански (от 13-годишна възраст), история, география, спорт, изкуство и др. Класовете са поверени на френски и български учители с висока квалификация.

Училището подготвя своите възпитаници за получаване на BAC (френската диплома за средно образование), която да им послужи за последващото им висше образование в България, Франция или където и да е по света. Годините на обучение, прекарани в EFIV, автоматично се признават във всички училища във Франция и във френските училища по света (те са 488 в 115 държави).

Заниманията се провеждат сутрин и следобед, а учениците са ангажирани целодневно. Основната идея на тази форма на образование е знанията и уменията у децата да се формират чрез дейности и активности, осъществени от учениците, а не само чрез преподаване. Уроците са разделени на лекционна част на преподавателя, и време на ученика за разбиране и усвояване на материята в училище, а не у дома. Децата се приучват на самостоятелност и отговорност от най-малка възраст.

Извън учебните занятия децата с удоволствие участват по желание в различни училищни ателиета като йога, пеене, рисуване, модерни и народни танци, футбол, айкидо, фехтовка, театър. Добрата храна  и транспортът са удобства, на които се радват и ученици, и родители.
Храната за децата е с подбрано качество, за него се следи от нарочно избрана комисия от родители, а транспортът е друго училищно удобство.

По време на своето обучение децата полагат изпити за получаване на редица сертификати, признати и ценени в цял свят. Учениците подлежат на всички междинни оценявания, които се изискват от френското министерство на образованието и са приложими за учениците във Франция.

За да усвоят максимално бързо френския език и за да бъде преходът на най-малките деца гладък и без стрес, класовете на децата от 3 до 5 г. се водят от учител и възпитател, владеещи и двата езика. В ранна възраст на децата училището формира у тях не само знания, но и автономност и критична мисъл – умения, необходими в по-горните класове. И двете сгради на училището – на малките (от 3 до 8 г.) и на колежа (от 9 до 15 г.) са разположени в просторни паркове с борови дървета (по които тичат катерички, а совите отглеждат своите малки) в известния с прекрасен и уникален микроклимат курорт „Св.Св. Константин и Елена”, където децата играят на воля в междучасията и отглеждат с любов свои собствени градинки. Но най-отличаваща черта е атмосферата – приятелска, творческа и непринудена между персонала и деца от най-различни националности. Учениците се мотивират взаимно за по-добри резултати, а не под стрес и страх от оценки.

Подробна информация за прием на  ученици и дейността на Международното френско училище „Шарл Перо“ – Варна може да намерите на www.efiv.bg или в страницата на училището във facebook

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР