Кой какво спечели на наградите „Златен глобус“

Седем от седем за безспорния фаворит „La La Land”

eva.bg 09 January 2017

Райън Гослинг и Ема Стоун

Снимка: getty images/guliver

Ако съдим по тазгодишните награди „Златен глобус“, то през идните два месеца ще се говори само за Райън Гослинг и Ема Стоун. Всички очакваха филмът La La Land”, в който двамата изпълняват главните роли, да е от фаворитите на състоялата се снощи в Лос Анджелис церемония. Но едва ли критици и фенове са очаквали чак такъв триумф.

Лентата успя да спечели статуетка във всички седем категории, в които бе номинирана. В това число за режисура, главна мъжка и женска роля, филм, музика, сценарий.

Може да се обзаложим, че на всички предстоящи кинонагради, чиято кулминация ще са „Оскарите“ в края на февруари, ще се раздават статуетки на Гослинг, Стоун и „La La Land”. При това напълно заслужено. Въпреки голямата им реколта от "Златни глобуси" обаче, останаха и няколко категории, в които и други заглавия успяха да се доредят до приз. За най-добра драма бе избрана лентата “Moonlight“. За най-добър актьор в драма бе отличен Кейси Афлек за „Манчестър до морето“, статуетката за най-добра поддържаща женска роля отиде при Виола Дейвис за “Fences”, а за поддържаща мъжка при Арън Тейлър-Джонсън за играта му в „Хищници в мрака“.

Изабел Юпер
Голямата изненада бе в категорията за главна женска роля, където Изабел Юпер успя да се наложи над фаворитки като Натали Портман, Джесика Частейн, Ейми Адамс. Юпер бе отличена за играта си в „Тя“, който спечели и „Златен глобус“ в категорията за чуждоезичен филм.

До тук с големия екран. По отношение на малкия, пак се очерта един фаворит и това е „The Night Manager“. Тв сериалът донесе „Златни глобуси“ на Том Хидълстън, който е в главната мъжка роля, на Хю Лори и Оливия Колман за поддържащи мъжка и женска роля.

Сериалът „Короната“ спечели в категорията за драма, а Клеър Фой за актриса. „Зоотрополис“ спечели „Златен глобус“ за най-добра анимация. Наградата за цялостно творчество на Cecil B. DeMille пък бе връчена на Мерил Стрийп, която в речта си нападна Доналд Тръмп. Пълният списък с наградените може да видите тук.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР