Отправна точка

Тази зима парфюмерийните композиции предполагат абсолютна отдаденост и твърд лайк

Свобoда Сидерова 31 December 2016

Адриана Лима, музата на Марк Джейкъбс, по време на премиерата на Divine Decadence в Ню Йорк

В противовес на времето и общата меланхолия кадифеният сезон не случайно е благодат за крехката женска душевност. Стремежът към нещо ново прави живота ако не прост, то поне щастлив. Каква по-добра отправна точка за следващ етап и безразсъдни постъпки? Лошото е, а може би доброто, че решително не може да изберете един аромат. Все едно да отговорите на въпроса кое от гаджетата си обичате повече – сегашното или предишното.

Balmain улеснява избора на аромат, изнасяйки основната нотка в името. В изразения източен характер на Extatic Tiger Orchid има нещо животинско и непокорно. Резултатът от заигравката на тигровата орхидея с джинджифилово цвете, розов пипер, иланг-иланг и жасмин е преливащ сексапил, съчетан с френска елегантност.

Нов сезон – нова рокля. La Petite Robe Noire Intense е четвъртата малка черна от гардероба на Guerlain. „Ушита“ от нотки на захарен памук и българска роза, с подплата от боровинки и апликации от бял мускус и пачули, композицията е нещо като невидимо покритие, игра между тайното и явното. Престъпление е да не я премерите.

Извор на светлина, чистота и елегантност на движението, създаващи абсолютна хармония. Така може да се опише Si Le Parfum на Giorgio Armani. Докосне ли първата капка кожата, се потапяте в сочните нотки на бергамот и боровинка и кадифените на османтус и жасмин и се дивите на чувствената игра на амбра с пачули.  

Нова легенда от Versace е изпълнена със страстта на Ерос, който среща своята истинска любов. Но кой кого съблазнява? Eros Pour Femme приканва да се отдадете на желанието и да поемете контрол върху живота. Миксът от цитруси, малина и бял касис, аранжиран с фрезия и магнолия, е като истински любовник, покриващ кожата с целувки.

Orchid Soleil на Tom Ford е като дежавю, но без унили цитати. Усещането е за слънчев лъч, пронизващ тайнствения сумрак на оригинала. Всичко се върти около орхидеята, но този път в компанията на розов пипер и кипарис. Свободолюбивото им звучене  уравновесяват тубероза, крем от кестен и ванилия. Вкусно и секси.

Divine Decadence на Marc Jacobs е нов аспект на разкоша и гламура, допълнен с неизпитани страни на съблазънта. Удивителна хармония между форма и съдържание. „Клъчът“, декориран с кожа на питон, черен пискюл и златна верижка, идеално се връзва с проникновения микс от шампанско, гардения, орлови нокти и течна амбра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР