Готови ли сте за Киномания

Представяме ви някои от най-атрактивните заглавия в програмата и знаем, че ще се нахъсате

eva.bg 17 ноември 2016

„Слава“

Юбилейното 30-то издание на култовото събитие стартира днес и продължава до 1 декември.

„Слава“

Младият български режисьорски (и житейски) дует Петър Вълчанов и Кристина Грозева взеха награди от някои от най-престижните кинофестивали в света – Сан Себастиан, Гьотеборг, Токио и т.н. – с предишния си филм „Урок“ и затова е нормално очакванията към следващия им филм да са още по-големи. „Слава“ също е моделиран около действителен случай, добил широка популярност – за кантонера от Курило, който през 2001 г. намери и предаде на полицията 3 милиона лева. В ролите отново са любимите на Вълчанов и Грозева актьори Стефан Денолюбов и Маргита Гошева.

„Пеещите обувки“

Дългоочакваният филм на Радослав Спасов, посветен на легендарната българска певица Леа Иванова, ще има своята официална премиера на тазгодишната Киномания. Филмът на Спасов има доста драматична съдба, както и самата Леа Иванова всъщност. В ролята на младата Леа гледаме актрисата Рая Пеева, а в тази на по-зрялата – Ернестина Шинова, чиято прилика с истинската певица е наистина впечатляваща. Изпълненият с перипетии, бохемски блясък и дълбока самота живот на Леа отдавна чакаше да бъде пресъздаден във филм.

Little Girl Blue

Документалният филм Little Girl Blue е посветен на хипи иконата Джанис Джоплин и разказва за живота на момичето, останало завинаги на 27 години и раздало ни сърцето си на малки късчета музика.

„Хищници в мрака“

Вторият филм на американския дизайнер и режисьор Том Форд „Хищници в мрака“ с Ейми Адамс и Джейк Джиленхол донесе на създателите си Сребърен лъв от тазгодишния кинофестивал във Венеция и е една от най-настървено чаканите продукции на годината. Припомняме, че първият филм на Форд A Single Man с Колин Фърт и Джулиан Мур вече е със статут на култова творба. „Хищници в мрака“ е по книгата на Остин Райт „Тони и Сюзан“, а историята е за собственичка на художествена галерия (Адамс), която получава по пощата трилър, написан от бившия й съпруг, и изведнъж светът на романа и нейният реален свят започват опасно (но не по холивудски) да се сливат.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР