SOS за очи

Пачовете за очи „изтриват“ от лицето всичко излишно

eva.bg 25 October 2019

Извършвайки 10 хиляди мимически движения на ден, ние, жените, мечтаем да нямаме „пачи крак“. Няма как да стане. Но да коригираме вече появилите се бръчки, а заедно с това да се избавим от тъмните кръгове, подпухванията и следите от умора е в нашите възможности. Може да налагаме клепачите и зоната под очите с настърган картоф, кубчета лед от отвара от лайка или пакетчета чай, но може и да се доверим на съвременни козметични разработки. Като част от експрес грижата пачовете за очи преживяват второ раждане.

Какво представляват пачовете? Овални форми, които се слагат под очите и се държат като маска до пълно попиване на състава, който често не отстъпва по концентрация на активни съставки на серумите. Основата е от нетъкан материал, най-често микрофибър. Или от хидрогел, гъвкав и приличащ на силикон. „Възглавничките“ от желеобразна маса са изключително популярни в Азия.

Разликата с кремовете за очи? При нанасяне на крема част от активните съставки просто се изпаряват. При пача те се оказват в „капан“ между основата му и кожата. Така че не им остава нищо друго, освен да свършат работата си, като хидратират, подхранят, разгладят, лифтират, освежат, озарят...

Кога се налага препрограмиране на кожата? SOS средствата са особено подходящи след безсънна нощ при липса на време за пълноценен бюти ритуал. Да не говорим, че форматът им е изключително удобен при пътуване или продължителен полет. Може да ги използвате на курсове или от време на време преди важна среща или парти.

Две от три жени се притесняват от бръчките в околоочния контур, а всяка трета се оплаква от тъмни кръгове и подпухвания
Практикум

- за да изчезнат по-бързо подпухванията, сложете пачовете за няколко минути в хладилника
- ефекта им ще усилите и с предварителен лек масаж на околоочната зона
- ако поседите с пачове 20 минути преди макиаж, ще ви е необходимо два пъти по-малко маскиращо средство
- пачовете се отстраняват от носа към слепоочията. Остатъкът, който не е попил, внимателно се разнася с леки потупващи движения на пръстите
- освен под очите, пачовете могат да се прилагат под веждите или върху назолабиалните гънки

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР