Готиката й отива

Готите и стилистите поемат дълбоко въздух за ефектна маневра, а вие издишвате на пресекулки

Свобoда Сидерова 13 October 2016

„Виждам червена врата и искам да я боядисам в черно!“ – пеят Rolling Stones. В плен на хита и субкултурата визажистите предлагат да премерите готически нюанси на червилото. Квинтесенция на Drama Queen, разбирайте еклектичната викторианска колекция на Marc Jacobs, миксирана с пънк и гръндж, са абаносовите матови устни, обезцветените вежди и бледата като алабастър кожа.

Преминаването към тъмната страна предполага „техника на безопасност“. Контурът на устните трябва да е съвършен, а макиажът на очите – максимално естествен, за да не отвлича нищо вниманието от единствения акцент – екстремално тъмните устни
Музи са Кортни Лав и Мерилин Менсън. В колекцията си Fenty Puma Риана залага на контраста. Създанията от нощните кошмари са сред най-запомнящите се благодарение на тъмнотъмнозеления цвят на устните и стилизираната с бял гел прическа. Подобно и едва балансиращо на границите с черното червило ще откриете и при Aalto.

Ако сте забравили вечерта да свалите макиажа или спиралата се е разтекла, не се притеснявайте. Абсолютно отговаряте на профила на Dries Van Noten. Все едно очертани с въглен, огромните черни очи са в тон с опитите на италианската маркиза Казати да се превърне в живо произведение на изкуството. Повлияни от мрачната естетика са и nail артистите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР