Моден блиц с Мира Джамбазка

Дизайнер на бижута и създател на бранда MODO

28 October 2016

риза Attrattivo от магазин notosgalleries, яке G-Star от магазин G-Star, панталон Max&Co., колие Modo

Снимка: Светослав Караджов

„Имам най-прекрасната професия на света. Измислям и изработвам бижута. Работя с естествена кожа, но често посягам и към други материали, с които да я съпоставям, като метал, полускъпоценни камъни, гума и дърво. Нямам никакви творчески планове, за мен е важно, че намерих това, което търсех. Радвам се на всяка минута, в която споделям време с бижутата си. Понякога работя бавно, понякога много бързам, но винаги се наслаждавам на самия процес от избора на материал до детайлната му обработка. Работата ми позволява да надграждам всеки ден, да уча от опитите си в техническо отношение, така че да мога да визуализирам идеите си и да представям един добре издържан продукт.“

Вашият личен стил в три думи: minimal&shic

Ключовите моменти в стилистиката на новия студен сезон са... комфортният минимализъм и използването на естествени материи.

обувки Castaner от магазин notosgalleries, чанта Furla, колие Modo
Вие самата ще инвестирате в... няколко топли пуловера, сака и удобни обувки.

Защото... никога не са излишни.

С удоволствие ще продължите да носите... скъсаните си дънки и риза.

Предметът от гардероба, който ви характеризира най-добре, е... класическият модел спортни обувки adidas Superstar.

И никога няма да ви видим облечена в... къса пола и обувки с висок ток.

Oсновните съставки на добрия стил са... изчистен и балансиран дизайн, перфектни детайли, свобода и точна мярка, като последното всъщност е на първо място. Вярвам, че най-важното е да знаеш точно кога да спреш и ако имаш някакви колебания какво да добавиш към аутфита си, можеш спокойно да се лишиш от някой елемент и всичко си идва на мястото.

Адмирирате жените, които... не следват сляпо тенденции, познават себе си и са намерили начин да бъдат различни. Жени, за които причината за усмивка не е нова придобивка или разходка в търговски център. Жени, които не се страхуват да мечтаят и обичат живота си точно такъв, какъвто е.

Най-добрата част от вашата работа е... че мога да изразя всяко чувство и мисъл в материя. Мога да виждам себе си извън мен самата, мога да се губя и намирам всеки ден.

Вдъхновението ви този сезон се нарича... Вдъхновението няма сезон и не се контролира. Не си задавам параметри, в които да работя, освен ако не подготвям някоя концептуална колекция. Всичко в конструирането на даден аксесоар е въпрос на настроение, аз просто му се отдавам.

Новите колекции бижута MODO на Мира Джамбазка може да следите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР