Битката на Шанън Дохърти с рака на гърдата

eva.bg 11 October 2016

Снимка: getty images/guliver

Преди година Шанън Дохърти бе изправена пред страшната диагноза рак на гърдата. “Трябва да се наслаждаваш на всяка секунда, която имаш с мен, защото аз ще бъда мъртва след пет години” казала тя на съпруга си, който избухнал в сълзи. “Ще преминем през това. Ти ще бъдеш добре. Ще се справим с това. Ти си силна и си могъща и няма да ходиш никъде. Имаш толкова много неща за вършене в този живот. Ще се справим с това като семейство”, казал й той. И битката й с рака започна, като вместо да се крие от света, Дохърти реши да я направи публично достояние.

Тя показа как обръсва главата си, като разтърсващите снимки предизвикаха широк отзвук. “Косата ми падаше на кичури. Това много ме разстройваше. Плачех непрекъснато, тичах при майка ми и казвах: “Косата ми пада!” Накрая реших да се подстрижа. Зная, че много жени преминават през това. Ако мога да помогна с примера си, ще съм щастлива”, заяви актрисата.

Преди броени дни сподели й видео в Instagram, в което показва как се упражнява след поредната химиотерапия, която е преминала. Шанън обяснява, че движението помага на токсините да се движат и по-бързо да излязат от тялото. „Някои дни тренировките са лесни, докато други едва ги правя, но най-важното е да се движа!!! Това важи за всяка болест. Но се консултирайте с вашия лекар”, казва актрисата. Целта й да направи битката си с рака публична е, защото иска да помогне и да даде кураж и на други жени, които минават по същия път. „Ако мога да помогна дори на един човек, значи си струва“, казва Дохърти.

Ако и вие искате да помогнете на жени у нас, водещи същата битка за живота си, може да се включите в кампанията на списание EVA. Най-авторитетното женско списание е инициатор за набиране на средства за Общинска онкологична болница - София. Целта ни е да помогнем на болницата да купи мобилен ехограф, с който диагностиката на рака на гърдата ще бъде по-лесна и достъпна, а навременната реакция на лекарите може да спаси човешки животи.

Патрон на кампанията е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, а лице е Белослава.

Очакваме подкрепата на всеки, който би искал да помогне на благородната кауза на сметката на Атика Ева АД

IBAN: BG45IORT80485014571500

BIC: IORTBGSF

Инвестбанк АД

Благодарим ви, че сме заедно! За едно добро бъдеще.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР