Безсъници в Пловдив

eva.bg 17 September 2016

Дванадесетото издание на емблематичния пловдивски фестивал НОЩ/Пловдив ще се проведе на 23 и 24 септември. Така че, ако се чудите с какво и как да запълните част от почивните дни, малко културни безсъници в Пловдив може да се окажат добра идея. Очаквано, дванадесетата Нощ ще предложи разнообразна програма с над 140 събития на над 70 локации в целия град. Наред с традиционните програми „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“ и „Малката нощ“ фестивалът ще включи и специалната програма „Отворени изкуства“.

В направлението за театър ще видим премиерната за България прожекция на постановката „Хамлет“. Литературата среща театъра в проекта на Стефан Иванов и Станислав Кертиков „Поети срещу актьори. Танцът пък среща България с Корея в иновативния проект Common Ground.

Цветът на Космоса“ на френския художник Максим Бондю и куратора Емил Урумов е продължение на миналогодишното им участие в Нощта. Година след като стартираха художественото си изследване на емблематичното кино „Космос“, те ще представят творби, разработени специално за мястото и за фестивала. Ще има и мобилна сцена на открито, чиято основна цел е да се превърне карго контейнерът в отворена платформа за голям брой публични събития. Creative Media Lab пък е нова платформа за технологии, интерактивно съдържание и изкуство, водена от израелеца Барак Корен и Петко Танчев.

Повечето музеи и галерии ще бъдат достъпни за посетители и през двете фестивални вечери. Пълната програма може да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР