Повод за запознанство

Вдишване. Потръпване. Действие. Ароматът му предизвиква желание да се сближите

Свобoда Сидерова 03 September 2016

Не всички аромати са за млади аполоновци с гъста грива и напомпани мускули. L’Eau Intense на Carven, свежо наситен и наситено свеж, е за мъж, не за момче. Мента, цитруси, листа от бреза, лавандула, кардамон и мъх са прекалено доминиращи и привличащи като магнит, за да им устоите. Двойствеността на композицията, както и зрелият мъж, трудно се разбират. Или се приемат, или не.

За Guerlain идеални мъже не съществуват (е, почти). Но това не пречи на силния пол да се стреми към съвършенство. L’Homme Ideal EDP е наситена, малко не лятна версия, която може да се използва в хомеопатични дози за настроение. Бадем и бергамот й придават непреодолим магнетизъм. В ескорта българска роза, кожа и ванилова тинктура проявяват на макс своето обаяние.

От дебюта си през 2011 г. Legend на Montblanc се утвърди като една от легендите в тон с името си. Legend Spirit е по-лек и свеж от оригинала. Миксът от розов пипер, бергамот, лавандула, кардамон и мъх го прави „безвременен“. Което значи, че е подходящ по всяко време на денонощието и при всякакви обстоятелства. Дозата бунтарство позволява да следвате своя дух постоянно.

Acqua di Parma кани на ваканция в Италия. Вдъхновен от дъбовите горички в региона Пиемонте, Colonia Quercia е елегантна скъпоценност, достъпна за обаянието. Композицията не е типично цитрусова. На фона на бергамот и петигрен лидират абсолют от дъбов мъх, напомнящ за винени бъчви, и зърна тонка, чийто акорд, разкривайки се на кожата, оставя неповторим шлейф.

Лимити? Граници? Не ставайте смешни. Extreme Blue на Michael Kors е различно възприятие за начина на живот. Свежата пикантност на бергамот, розов пипер и кардамон е прелюдия към солото на хвойна и кипарис. Сусам и градински чай придават дълбочина на екстремното синьо. Почти физически хладно, но пълно с вътрешна сила, усещането забавя пулса на мегаполиса.

Известността като отправна точка и успехът като вечен спътник. Ето какво обещава духът от флакона на Mercedes-Benz Man. Най-точното описание на композицията е персонализирана и дръзка. Интензивно сърце от кедрови листа и здравец, освежено с круша и амбретови зърна, и послевкусие на палисандрово дърво и мъх. Амбициозно и потенциално интересно? И още как.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР