Топ 5 красиви пътища в Европа

Елка Влаховска 02 August 2018

Atlantic Road, Норвегия

Лятото е време за пътешествия и приключения. Кои са най-вълнуващите пътища, на които си струва да се озовем?

Atlantic Road, Норвегия
Атлантическият път в областта Мьоре-ог-Рамсдал в Норвегия предлага невероятни гледки. Обединява неголеми острови, свързани помежду си с осем моста. От пътя се открива невероятната панорама на норвежката природа с живописните й фиорди, вечнозелени гори и океански прибои. По него има изградени и четири специални остъклени заслона за почивка и съзерцание.

San Bernardino Pass, Швейцария
Преходът Сан Бернардино в Швейцария е пътят, разположен на най-голяма надморска височина. Той ту се стеснява и сякаш заклещва пътешественика в тесни мостове или между отвесни скали, ту открива панорамни гледки на красивата швейцарска природа, сред която са сгушени малки алпийски селца.

Cap de Formentor, Испания
Пътят с вити стръмни завои до нос Форментор на остров Майорка, Испания, не е за хората, които се плашат от по-екстремно шофиране.  Но затова пък от него се откриват страхотни гледки към морската шир, към плажовете и към фара, където за отмора човек може да си напазарува оригинални морски сувенири.

Millau Viaduct, Франция
Виадуктът Мийо се извисява над река Тарн във Франция и е замислен да облекчава натоварения трафик особено през летните месеци към морските курорти в Южна Франция и Испания. Той е най-високият път – на 343 метра над морското равнище, като е малко по-висок дори от Айфеловата кула. Сложното техническо решение е било поверено на френския инженер Мишел Вирложьо и на британския архитект Норман Фостър.

Transfagarasan Highway, Румъния
Трансфагараш е най-високият и опасен път в съседна Румъния, свързващ Влахия и Трансилвания. Заслужава си да предприеме човек това приключение сред красивата природа на Карпатите. Пътят не е за начинаещи шофьори – по него има 5 тунела, 27 виадукта и 831 малки моста.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР