Kажи SPF

Иначе наесен в обектива ще попадне не усмивката ти, а преждевременните бръчки и петната

Свобoда Сидерова 19 July 2016

Няма да открия топлата вода, ако кажа, че слънцезащитата е неизчерпаема тема. Отново щурмуваме този Еверест с чисто женска страст. Що се касае до мен, след като написах стотици страници за вредата от UV лъчите, през лятото ползвам SPF 50+ по всички правила на жанра. Съветвам и вас, ако не 50, то поне 30. На какво още да наблегнете?

терминът SPF принадлежи на Франц Грейтер, основател на Piz Buin
SPF 30 блокира примерно 97% от UVB лъчите, а SPF 50 – 98%. Макар да ви се струва, че разликата не е особена, тя все пак играе роля, ако сте с чувствителна кожа
витамин D външно Между 20 и 70 години кожата губи близо 75% от капацитета си за синтез на витамин D. Изграждайки бариера срещу вредната околна среда, той е от съществено значение за благосъстоянието на кожата. Идеалното решение от Dr. Brandt са „капки“, които стимулират ефекта от излагане на слънце (корени от цикория), неутрализират щетите от свободните радикали (бял и зелен чай и гроздови семки) и подпомагат обновяването на клетките (екстракт от люцерна). Кожата възвръща блясъка и еластичността си.

пълна програма Мислите, че знаете всичко за UV лъчите? А това, че са по-малко от 10% от слънчевата радиация? Останалите 90% са инфрачервената и видимата светлина. Макар и смятана за безопасна, последната води до преждевременно стареене, също както UVA лъчите. Затова Lancaster предлага пълна програма. Технологията Full Light едновременно абсорбира, отразява и неутрализира целия слънчев спектър. Докато рубинен прах и биоактивни стъклени сфери действат като микроогледало, зелено кафе, кора от горчив портокал, бобово растение и зелен чай се борят със свободните радикали. Според A-Derma 100% от типовете кожа са уязвими на слънце, тъй като дефицитът на липиди отслабва кожната бариера. Предлагайки 3 действия – защита, подсилване и съхраняване, серията Protect е отвъд семплата фотопротекция. Безопасността на продуктите е гарантирана от ограничения брой филтри – само 4, и липсата на вредни (октокрилен, цинамат). Количеството оптимизира съотношението между ефикасност и толерантност. Стратегията за подсилване на кожната бариера и съхраняване на автозащитата включва масло от кълнове на овес реалба. Съставката, дело на 7-годишни проучвания и представена по време на XXIII световен конгрес по дерматология през 2015 г., не само стимулира синтеза на липиди, подсилвайки уязвимата кожа, но и предпазва клетъчното ДНК и детоксикира клетките.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР