Черноморието в една снимка

06 July 2016

Проектът Black Sea View на фотографа Марин Каравелов, който представя цялата брегова ивица на България в една снимка, е създаден от 25 хил. отделни снимки и няма аналог в световен мащаб.

Така от вкъщи пред компютъра може да разгледате цялото Черноморско крайбрежие в 350-километровата му дължина. Да видите всичките плажове, хотели, заливи, пристанища, заснети от 250 м отстояние от сушата – усещането е, че сте на 8-9-етажен круизър, който плава успоредно на брега. Снимката на Черноморието ще бъде обвързана с джипиес координати и ще се ъпдейтва, ако по крайбрежието настъпят промени. Тя ще се обогатява и с 360-градусови въздушни панорами на хотели, ресторанти, аквапаркове и яхти, чиито собственици имат интерес да инвестират в реклама.

Марин използва дрон, яхта с 35-метрова мачта, жирокоптер и мотоделтапланер за осъществяването на проекта, който финансира със собствени сили и на моменти – с риск за живота си. За приключенията му покрай реализирането на този уникален проект четете в юлския брой на EVA.

И не забравяйте да разгледате Черноморието ни на blackseaview.bg

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР