Терорът на бурките

Мултикултурното общество се е разляло като изхвърлена мъртва медуза на морския бряг и желанията му да изисква свобода за едно терористко към жените облекло трябва да бъдат безмилостно отрязани

Милена Фучеджиева 16 June 2016

Да уточня – ние говорим за бурки, без да знаем точното значение на думата. Бурката е тоталното закриване, дори и на очите. То се практикува основно в Афганистан. Талибаните принуждават жените си да са движещи се кули от плат. Това, което искаме да забраним в България – аз съм за забраната, – е не само бурката, но и никабът. Той позволява да се виждат очите на жената. Цивилизовани държави като Швейцария, Франция и Белгия не разрешават носенето на бурки и никаби на публични места. Никола Саркози въвежда закон срещу тях още през 2009 г., опитвайки се да се хареса на крайната десница, и обявява, че във Франция няма място за поробени жени, което не знам защо е класифицирано като желание на крайната десница. То би трябвало да е желание на всеки нормален човек. Въвежда се глоба от 150 евро, като полицаите имат право да съставят акт, който се разглежда в съда. Тази мярка прави живота на много мюсюлманки сложен. Младо момиче, което иска да носи никаб въпреки съпротивата на родителите си, се чувства ужасно на улицата с открито лице и често нарушава закона. А в Белгия това се плаща със 7 дни затвор.

Правото на една жена да бъде с потъпкани човешки права е нейно и на никой друг. Да си щастлив, гледайки света през цепка за очите ти, вероятно е възможно. Но така светът е свит до минимум и тази твърде ограничена възможност е позната само на крайно религиозните жени. От цивилизационна гледна точка подобни жени в Европа са само монахините, но и те имат повече права от мюсюлманките в бурки и никаби. Християнството отдавна е освободило женското тяло, за да можем сега да имаме безкрайни вариации и възможности за обличане. Това, което слагаме върху телата си, често подсказва гледната ни точка за времето в което живеем, както и моралната ни позиция. За огромно съжаление в това отношение ислямът е изостанал с векове, а покрай него и огромен брой жени по целия свят живеят в затвора на религията си. И пак, и пак трябва да повтаряме и да обясняваме, че не съдим никого. Че всеки човек е свободен да се облича както пожелае. И все пак, живеейки в Европа, ние сме граждани на едно напреднало цивилизационно общество, в което Бог не играе главната роля. Ролята му е все по-второстепенна в традиционния й вид. Младите хора са все по-малко религиозни, съответно културната пропаст между жените, облечени по този начин, и средностатистическия млад европеец е гигантска.

Наскоро ми се наложи да правя анкета по повод българската петиция за забрана на бурките и никабите. Българските мъже са, общо взето, безразлични, дори смятат, че щом нечия религия изисква подобно облекло, то не може да бъде забранявано. Жените масово подкрепят петицията. Мисля, че не се изненадваме от този резултат. Мъжът не е заплашен дори и във фантазията си, че може да бъде накаран насила да носи бурка, докато всяка нормална европейска жена би трябвало да изпитва ужас от подобна перспектива. Тя е антиженска, антицивилизационна и античовешка. За мен това облекло е тероризъм срещу жените. И не само аз мисля така. Още през 2008 г. френският министър мюсюлманката Фадела Амар казва, че бурките „не са религиозни символи, а символи на тоталитарен политически проект, който адвокатства за неравенство между половете и който е напълно лишен от демократичност“. Преди няколко седмици министърът в министерството на женските работи на Франция Лоранс Росиньол – да, те имат такова министерство и никой не пищи ужасен от феминизма – каза почти същото. Жените, които се обличат по този начин, са робини и модните лейбъли като Долче и Габана, Томи Хилфигър и H&M, изваждайки религиозни колекции, определено ще разширят пазара си и ще имат още по-големи печалби за сметка на човешките права на жените. Алчността им работи срещу нас.

Не знам защо това е толкова трудно да бъде разбрано където и да било. Тук, в България, разни правозащитници са се хвърлили на амбразурата да защитават „правата“ на жените да са без права. Вървете по дяволите! Вие сте предатели към човешките права. В момента петицията за забрана на бурките и никабите има само около 9000 подписа, което е малко, направо нищо. Същевременно разни циганки от Пазарджик се разхождат облечени в никаби, а мъжете им са дегизирани като най-радикални ислямисти. Съжалявам, но не им вярвам на вярата. Дълбоката вяра или религиозност не се случват така масово изведнъж, точно в един определен район на България. Всички знаем, че има зловещи саудитски организации, които целят победата на ислямистите по целия свят. Тези организации разполагат с огромни пари и купуват най-лесните за купуване – циганите. И жените им изведнъж станаха по-саудитки от саудитките. Не на нас тези номера обаче! България е част от Европа и по нейните улици НИКОГА не е имало жени, облечени по този начин, а сега, в 21-ви век, би било престъпление да има.

Така че който не е подписал петицията, да я подписва. Това е единственият правилен цивилизационен избор. А който не иска, да емигрира в Саудитска Арабия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР