Шер на 75: Не бих искала по-обикновен живот!

Не съм помъдряла повече, отколкото на 40. Старостта е кучка, която застава на пътя ми, ограбва красотата ми, казва певицата, която днес става на 75

eva.bg 20 May 2021

Днес Шер става на 75, но тя не е от звездите, които ще ви лъжат, че няма нищо страшно в старостта. Напротив: „Нищо хубаво няма в остаряването. Не съм помъдряла повече, отколкото на 40. Имам нужда от силите си, а старостта е кучка, която пречи на работата ми, застава на пътя ми, ограбва красотата ми. Очакват да обяснявам, че се чувствам по-добре от всякога. Не, няма да го кажа. Не ми харесва да съм стара.“

Въпреки това, певицата е по-активна от доста млади хора. Тя стана съосновател на организацията "Free The Wild", която спасява диви животни. А миналата година Шер спаси слон в Пакистан: "Нямах представа, че ще се заема с подобна инициатива. Казах си: "Та аз съм певица, изпълнител, едва ли бих била полезна в тази ситуация." Но се оказа, че мога.", каза тя в интервю пред CNN. 

В момента Шер не е нито в най-щастливия, нито в най-лошия период от живота си, както самата тя е споделяла неотдавна. Най-щастлива била през 80-те години. „Тогава имах най-готиното гадже – пекарят Роб Камилети, италианец от Куинс. Децата бяха малки, Ню Йорк беше страхотен, снимах се във филми, записвах албуми. Всичко в живота ми се случваше лесно и както трябва. Беше рай.“ А един от най-лошите периоди от живота й е след развода със Сони Боно през 1975 г. Съдът отсъжда да му плати 2 милиона долара, които всъщност не притежава, защото е почти разорена. Намира работа в Лас Вегас, където изнася по два концерта на вечер. Но мениджърите й вземат повече от половината хонорар. Соло албумите й са посрещнати с негативни критики. Трябва й доста време, за да се измъкне от дупката. А това става в мига, в който открива силата на диско музиката.

Мъжете

Шер е на 16, когато среща Сони Боно. Две години по-късно се омъжва за него. Двамата имат суперуспешна кариера. След четири спонтанни аборта тя му ражда дъщеря – Частити.

Три дни след като се развежда със Сони Шер сключва брак с рок музиканта Грег Олман. А девет дни след сватбата подава молба за развод заради пристрастеността му към хероина и алкохола. В крайна сметка се помиряват и се развеждат чак три години по-късно. Ражда му син – Илайджа Блу.

Сред мъжете, с които е излизала, са Том Круз, Вал Килмър, продуцентът Дейвид Гефън, Джийн Симънс от KISS, Ричи Самбора от „Бон Джоуви“, Уорън Бийти (секс за една вечер), Ерик Клептън (секс за една вечер) и още дузина не толкова известни имена.

И ако любовният й живот ви се струва странен, то имайте предвид, че родителите й са се женили и развеждали три пъти. Един за друг.

Объркана

Когато кариерата й отново е във възход, на дневен ред идват тревогите за децата. Частити и Илайджа са отговорни за доста бели кичури в косите на майка си.

Когато през 1987 г. Шер разбрала, че 18-годишната й дъщеря Частити е лесбийка, решила да я прати на психиатър. „Полудях. Винаги съм си представяла, че ще се омъжи, ще има семейство, деца“ – казва Шер. Дори след като я хванала да се целува с приятелка от колежа, пак не приела сериозно нещата. През 1990 г. обаче Частити публично обявява, че е лесбийка. И Шер няма друг избор, освен да се примири със ситуацията. Което не означава, че я приема. Даже гони Частити от апартамента им в Ню Йорк. „Майка ми не ме утеши с целувки и прегръдки. Не почувствах семейна подкрепа“ – твърди Частити.

С времето отношенията им се подобряват, но тя е подготвила още едно изпитание за Шер. Решава да смени пола си. „От десет години ми говореше за това. Няма да кажа, че го приемах добре. Но в деня, когато сериозно го обсъдихме, казах – окей, направи го“ – разказа Шер в шоуто на Летърман. В периода 2008-2010 Частити се подлага на редица хирургически интервенции и терапия с хормони. През май 2010 г. официално сменя името си на Чаз и съвсем легално вече е мъж. Но дълго време Шер отказва да го види. Не защото не приема това, което е направил. „А понеже се страхувах дали ще го позная. Как ще изглежда...“ – споделя певицата. В крайна сметка приятелят й я накарал. „Обадих се на Чаз и попаднах на телефонния секретар. Там чух стария му глас, на жена. И осъзнах, че никога повече няма да чуя този глас. Изпаднах в истерия. Това беше най-травмиращото покрай целия процес със смяната на пола. Изведнъж осъзнах, че моето момиче вече го няма. Че никога повече няма да я чуя. Помолих Чаз да ми даде този запис за спомен“ – разказва Шер.

Тя има проблеми и с другото си дете – синът й Илайджа. Но там драмата е друга – злоупотреба с алкохол и хероин. „Страх ме е, че всеки момент може да ми се обадят, че синът ми е мъртъв“ – коментира певицата.

Вечна

Хората в музикалния бранш обичат да се шегуват, че ако има ядрена катастрофа ще оцелеят само хлебарките и... Шер. След като старостта, децата и мъжете не могат да я спрат, нищо чудно да се справи и с атомната бомба. „Откакто се помня, съм известна. И не знам какво е да не си популярен. Не бих искала по-обикновен и простичък живот. Какво му е забавното на това да имаш обикновен живот, да си обикновен човек? Би било ужасно скучно“, казва тя.

Не й се обиждайте, тя поне е откровена. И очевидно ще е вечна.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР