Mанга

Мигли в духа на героините на японските комикси? Поставяме лайк

Свобoда Сидерова 16 May 2016

Louis Vuitton

Напоследък визажистите като че ли игнорираха спиралата, настоявайки за пълна естественост. Но бързо се поправиха. С което ни дават картбланш да наваксаме изпуснатото. Спомнете си Туиги и хипертрофирания й кукленски поглед. Не се притеснявайте, че ще изглеждате нелепо. На дефилетата миглите достигат 2 см. Ако фантазията ви куца, вижте предложенията на дизайнерите. Marni използва изкуствени мигли с различна дължина в илюзорен безпорядък. С изравнени краища ала птиче крило при Sibling, те създават усещането за „пърхай и политай“. Извитите екстеншъни на горния клепач при Louis Vuitton и единичните прави снопчета на долния гарантират необичаен футуристичен поглед. При Thomas Tait е обратното – косъмчетата на долния са повече, отколкото на горния. За да не се главоболи, Jeremy Scott направо рисува триъгълничета, имитиращи слепени косъмчета. Така моделите заприличват на живи Барбита. Не по-малко кукленско е шоуто на Mary Katrantzou. Този път визажистите използват спирала в тюркоазено, виолетово и бордо. Вместо банално червено червило, Giorgio Armani прибягва до мигли с цвета на мушкато (!?).

практикум

- акцентирайте не на гъстотата на миглите, а на дължината

- за разлика от извиването, което увеличава извивката на миглите, повдигането поддържа естествената им форма, като се увеличава ъгълът между окото и основата им

- за куклен ефект със спиралата рамкирайте само ириса, т.е. централната част на двата реда мигли (Mary Katrantzou)

- още по-пълна прилика с японско аниме ще постигнете, като очертаете очната орбита с тънка линия (Thomas Tait)

- гротескно боядисани и слепени, косъмчетата изискват чисто лице

Max Factor не създава първата спирала. За сметка на това всеки сезон идеализира хита си с ефект на изкуствени мигли – маниакално и успешно. Четката със спираловидна форма на Voluptuous False Lash Effect не просто извива косъмчетата, а ги повдига от корен. Благодарение на лифтинга най-плътната им част става видима и зрително увеличава обема (5 пъти повече). Сред плюсовете на Sumptuous Knockout Defining Lift and Fan на Estee Lauder са наситен цвят (микс от две антрацитеночерни влакна), повече обем и дължина (еластомер), устойчивост на влага (полимери) и на ронене и слепване (балсами). Big&Multiplied на Avon впечатлява с изключително разделяне, което разкрива до 43% повече косъмчета за драматичен и дълбок поглед. Държите на миглите си не по-малко от кожата? Тогава им докажете, че ги обичате. Спиралата So Curl на Sisley, комбинираща грижа и макиаж в едно, действа на три нива: разкрасява (про-витамин В5, оризови фотосерамиди, екстракт от пасифлора, рициново масло), сгъстява (трипептид и витамин Н, използван при косопад) и ревитализира (аргинин). Формулата на Art Design на Collistar с карнаубски восък, соев лецитин и витамини С и Е също прави миглите силни и гъвкави.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР